Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Великого Бурлука поки немає шансів вийти з "червоної" зони карантину

Фото: Великобурлукский поссовет
У Великобурлуцькому районі продовжують хворіти коронавірусом більше 100 чоловік.

Другий тиждень район, де живе більше 20 тисяч чоловік,  в "червоній" зоні карантину. Там не ходить транспорт, школярі перейшли на дистанційне навчання, закрилися кафе і непродовольчі магазини.

За останню добу в Великобурлуцькому районі підтвердили 14 випадків коронавірусу. Вихід району з "червоної" зони під питанням. Про це KHARKIV Today розповів голова Великобурлуцької РДА Василь Сорокін.

"Поки що, на жаль, у нас поліпшень немає. За добу 14 нових випадків, в суботу було два, в п'ятницю вісім — 24 людини за три дні захворіли", — розповів він.

Станом на 14 вересня у Великобурлуцькому районі коронавірус підтвердили у 136 осіб. Одужали 34 людини і одна померла. З COVID-19 продовжує боротися 101 чоловік. В тому числі, коронавірус виявили у голови Великобурлуцької селищної ради і ще двох співробітників.

"Він перебуває на самоізоляції і ще двоє співробітників. Селищна рада працює", — уточнив голова Великобурлуцької РДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У співробітника суду з "червоної" зони Харківської області виявили коронавірус

Василь Сорокін додав, кафе в районі закриті, діти не ходять до школи, вчаться дистанційно. Стежить за дотриманням карантину поліція. Однак на вихід Великобурлуцького району з "червоної" зони надій мало.

"Розумієте, 40 випадків COVID-19 на 100 тисяч населення [норма МОЗ — ред.], з огляду на те, що у нас живе 20 тисяч населення, то у нас за тиждень має бути не більше восьми випадків. А вчора було 14, ми вже з "червоної" зони не вийшли", — нарікає чиновник.

Він каже, що жителі Великобурлуцького району негативно ставляться до карантинних обмежень, але послабити їх не можна.

"Як би ви ставилися? Негативно ставляться, батьки хочуть, щоб діти ходили до школи. Якщо ще до обмежень, що стосуються транспорту, не дуже негативно ставляться, то щодо обмежень закриття шкіл — найболючіше", — пояснив голова Великобурлуцької РДА.

Як писав KHARKIV Today, з 7 вересня Великобурлуцький район знаходиться в "червоній" зоні карантину, найбільше хворих у районному центрі. Попередньо, зараження пішло через те, що жителі Великобурлуцького району почали їздити до Харкова — абітурієнти та їх батьки подавали документи на вступ до вузів, школярі та їх батьки готувалися до нового навчального року.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.