Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У МОЗ розповіли, чи зможуть працювати люди старше 60 років з 1 червня

Ілюстративне фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today
Люди старше 60 років входять до групи ризику зараження коронавірусом.

Під час карантину групи ризику повинні залишатися на самоізоляції, але є винятки.

З 1 червня деякі категорії людей старше 60 років зможуть вийти на роботу. Сюди увійдуть співробітники органів державної влади, місцевого самоврядування та об'єктів критичної інфраструктури. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу 29 травня.

"Якщо говорити про епідеміологічні обмеження і заходи, які існують на території країни, то вони всі встановлені постановою Кабінету міністрів України. Там чітко визначено, хто підлягає обов'язковій самоізоляції. У тому числі і люди, які входять до групи ризику — це люди старше 60 років  Там також є винятки, які стосуються в першу чергу людей, які працюють в органах державної влади, місцевого самоврядування, на об'єктах критичної інфраструктури або інфраструктури, яка працює в послугах забезпечення нашого населення. Наприклад, це водопостачання або електроенергетика, виробництво хімічної галузі. Вони можуть працювати, не перебувати в самоізоляції ", — сказав Степанов.

Міністр додав: при виході на роботу люди старше 60 років повинні пам'ятати про обов'язковий масочний режим, дотримання соціальної дистанції і використання антисептиків.

Усім іншим пенсіонерам пропонують залишатися на самоізоляції. У МОЗ нагадують: велика частина летальних випадків — як раз серед українців старше 60 років.

"Усі інші люди, особливо ті, хто перебуває на пенсії, повинні перебувати в самоізоляції. Це робиться виключно заради здоров'я і життя цих людей. Якщо ми подивимося на летальні випадки, то більше 70% — це люди, які входять до групи ризику, в тому числі, і люди старше 60 років ", — підкреслив Степанов.

Як писав KHARKIV Today, 20 травня на засіданні Кабінету міністрів України прийняли рішення про продовження карантину з 22 травня по 22 червня, проте адаптивного. Це означає, що рішення про посилення або ослаблення карантинних заходів приймають на місцях в залежності від епідеміологічної ситуації.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.