Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У МОЗ пояснили, як буде працювати "карантин вихідного дня"

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today 
У вихідні хочуть скоротити кількість контактів.

Працювати дозволять продуктовим магазинам, аптекам, транспорту, автозаправним станціям. Кафе і ресторани  тільки на виніс.

Жорсткий карантин у вихідні буде діяти з 00.00 суботи до 00.00 понеділка. Про це повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

За його словами, вводити локдаун в Україні не планують, оскільки не витримає економіка. Альтернатива — жорсткий "карантин вихідного дня".

"Ми пропонуємо, щоб у вихідні — в суботу і неділю, з 00.00 суботи до 00.00 понеділка — в нашій країні працювали виключно продуктові магазини, аптеки, продовжить працювати транспорт, автозаправні станції, ветеринарні аптеки. Все інше — ресторани, кафе, інші заклади громадського харчування — працюватимуть виключно на виніс. Все що стосується інших магазинів, торгово-розважальних центрів, ми рекомендуємо, щоб вони в суботу-неділю були закриті. Це стосується решти розважальних закладів, будь-яких розважальних подій", — сказав Степанов.

У Міністерстві охорони здоров'я вважають, що введення жорсткого карантину у вихідні допоможе сповільнити поширення коронавірусу і зніме навантаження з лікарень.

"Нам дуже важливо розірвати ланцюжок передачі хвороби. Якщо в суботу-неділю у нас нічого не працює, виключно магазини, аптеки, АЗС, то кількість контактів між людьми в ці два дні буде на мінімальному рівні. Це будуть контакти виключно зі своєю сім'єю. Це дасть можливість збивати хвилю коронавірусної хвороби в ці два дні. Важливо, щоб всім було надано медичну допомогу. Але у будь-якої медичної системи, не тільки української, є певна межа. У зв'язку тільки з цим робляться відповідні заходи", — пояснив міністр охорони здоров'я.

Як писав KHARKIV Today, 6 листопада Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій знову відправила  Харків до "червоної" зони епіднебезпеки. Які обмеження діють в Харкові можна знайти тут.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.