Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Міністерстві закордонних справ розповіли, як повернутися в Україну на автомобілі

Иллюстративное фото: 112.ua
Перед поїздкою радять дзвонити в консульство.

У Міністерстві закордонних справ пояснили, як дістатися в Україну транзитом із країн Західної Європи.

Українці, які все ще залишаються в Німеччині, Чехії та Австрії можуть повернутися в Україну через Угорщину. Транзит із Німеччини дозволений по трасі А1 Мюнхен — Зальцбург.

"Він працює з 17:00 до 01:00. Рух по території Австрії можливий тільки через трасу А1, яка відкрита з 17:00 до 01:00. Перетинати чесько-австрійський кордон потрібно із повним баком бензину і проїхати територію Австрії транзитом без зупинок до кордону із Угорщиною. В Угорщину можна в'їхати через пункт пропуску Нікелсдорф-Хедьешхалом (Nickeldorf-Hegyeshalom). На території Угорщини коридор працює з 21:00 до 5:00. В'їзд в Україну через пункт пропуску Чоп — Захонь ", — розповіли в повідомленні прес-служби МЗС на Telegram-каналі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завтра в Україну приїде останній поїзд із Москви

Із Росії та Латвії можна повернутися через Білорусь, а із Сербії — через Румунію. Для цього посольство України в Румунії має заздалегідь послати Міністерству закордонних справ Румунії список осіб, які планують здійснити транзит. У МЗС кажуть, що через поширення коронавірусу ситуація змінюється щодня, і радять перед поїздкою зателефонувати в консульство України і порадитися, як краще повернутися додому.

При цьому дипломати закликають українців, які з різних причин не змогли повернутися додому до закриття кордонів, залишатися там, де їх застала пандемія коронавірусу. А якщо вже необхідно повернутися в Україну, потрібно залишатися в самоізоляції.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.