Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У МЗС розповіли, які країни готові пускати громадян України

Фото: KHARKIV Today
Українців закликали утриматися від поїздок за кордон без нагальної потреби.

Кожна країна періодично переглядає дозвіл на поїздки.

У Міністерстві закордонних справ повідомили, що зараз 10 країн дозволили громадянам України в'їзд на свою територію, але порекомендували не перетинати кордон без нагальної потреби. Про це повідомляє "Суспільне" з посиланням на МЗС.

Зараз українці можуть в'їжджати до Албанії, Великобританії, Словенії, США, Сербії, Туреччини, Єгипту, Чорногорії, Хорватії та Мексики.

У відомстві нагадали, що кожна країна періодично переглядає дозвіл на поїздки, зокрема, на основі постійного моніторингу рівня захворюваності COVID-19 в Україні, умовах взаємності тощо. Також кожна держава вводить свої умови при в'їзді іноземців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літаки з Харкова до Європи заповнюються на третину

Крім цього, в МЗС попросили українців утриматися від поїздок за кордон без гнагальної потреби, а при ухваленні рішення орієнтуватися на актуальні дані Всесвітньої організації охорони здоров'я щодо поширення COVID-19 в світі. Українці можуть ознайомитися з правилами на інтерактивній карті світу.

Раніше KHARKIV Today писав, що українців, які прилетіли до Греції, не випустили з аеропорту і відправили до поліцейського відділку. Пасажири розповіли, що їм усім відмовили у в'їзді до Греції, забрали паспорти і помістили у поліцейському відділку, де вони чекатимуть повернення в Україну.

У посольстві України в Грецькій Республіці повідомили, що допомагають українцям і працюють над тим, щоб до затриманих не застосовувалася процедура "депортації" і ще раз попросили уважно вивчати інформацію про режим в'їзду в країни.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.