Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Київській області ввели режим надзвичайної ситуації. Що це означає?

Фото: А. Мариенко
У Київській облдержадміністрації обстановку в області класифікували, як "Медико-біологічну надзвичайну ситуацію природного характеру регіонального рівня".

На території Київської області зареєстрували один випадок зараження коронавірусом, ще двоє хворих — зі столиці.

У середу, 18 березня, в Київській області ввели режим надзвичайної ситуації. Про це повідомляє прес-служба Київської обласної державної адміністрації.

Рішення прийняли на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Епідемічну ситуацію в області в зв'язку з поширенням коронавірусу члени комісії класифікували як "Медико-біологічну надзвичайну ситуацію природного характеру регіонального рівня".

"В умовах, коли треба максимально зосередитися на боротьбі з COVID-19, на обласному рівні вживаємо всіх заходів. У першу чергу — такі, що стосуються підтримки медичних працівників, матеріально-технічного забезпечення лікарень і інформаційного забезпечення населення",— зазначив тимчасово виконуючий обов'язки голови Київської обласної державної адміністрації Василь Володін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як буде ходити транспорт в Харкові - зміни маршрутів трамваїв, тролейбусів і маршруток

Станом на середу, в Київській області зареєстрували один підтверджений випадок коронавірусу — 17 березня захворювання виявили у 44-річного чоловіка, який повернувся із-за кордону. У столиці вірус виявили у двох людей.

ДОВІДКА 

Варто розмежовувати режим надзвичайного стану і надзвичайної ситуації. Надзвичайний стан  на всій території або в окремих регіонах вводиться тимчасово (до 60 діб) указом Президента України, який затверджує Верховна Рада.

Режим надзвичайної ситуації можуть ввести за рішенням Кабміну, місцевих адміністрацій або органів місцевого самоврядування.

Залежно від масштабів і особливостей надзвичайної ситуації єдина державна система, якою керує Кабінет міністрів, може функціонувати в чотирьох режимах:

  • повсякденного функціонування;
  •  підвищеної готовності;
  • надзвичайної ситуації;
  • надзвичайного стану.

В режимі надзвичайної ситуації (НС):

  • сповіщають органи управління, сили цивільного захисту та населення про виникнення НС, інформують про дії в умовах такої ситуації;
  • призначають керівника, а в разі необхідності створюють спецкомісію з ліквідації наслідків НС;
  • визначають зони НС, а також прогнозують зони можливого поширення НС і масштабів можливих наслідків;
  • організують роботу по локалізації та ліквідації наслідків НС;
  • у випадку необхідності евакуюють людей, а також застосовують радіаційні, хімічні, біологічні, інженерні та медичні заходи захисту населення і територій від наслідків НС;
  • контролюють розвиток НС і стежать за обстановкою на прилеглих територіях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У народного депутата з Києва підтвердили коронавірус

Як писав KHARKIV Today в Україні виявили 14 підтверждених випадків захворювання короновірусом, два — з летальним результатом. Від ускладнень померли 71-річна жінка в Житомирській області і 33-річна жителька Чернівецької області.

Нагадаємо, в Україні з 12 березня по 3 квітня введено карантин. У містах закриваются всі заклади, крім продуктових магазинів і аптек. Кордон для іноземців закритий, міжміське автобусне і залізничне сполучення із 18 березня призупинено.

17 березня о 20:00 припинив рух метрополітен у Харкові.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.