Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові розпочався суд над підлітком, якого звинувачують у звірячому вбивстві знайомої

Даниил Редин. Фото: Юлия Давыдова/KHARKIV Today.
Даниил Редин. Фото: Юлия Давыдова/KHARKIV Today.
Судити 17-річного Данила Редіна, обвинуваченого в жорстокому вбивстві Яни Криворучко, будуть у закритому режимі.

4 лютого в Ленінському районному суді відбулося перше засідання.

Через сім місяців після жорстокого вбивства обвинуваченого Данила Редіна почали судити. Підлітка підозрюють у жорстокому вбивстві. Слідчі запевняють: хлопець вирішив вбити свою знайому Яну Криворучко після конфлікту, заманив її в безлюдне місце в районі вулиці Рельєфної (Холодна Гора). Редін завдав дівчині численні тілесні ушкодження, після чого вона померла. Тіло підліток закопав, його знайшли через кілька днів.

Сьогоднішнє засідання було підготовчим. "Захист подав клопотання про закрите судове засідання.

Наступні засідання будуть проходити в закритому режимі ", - повідомила KHARKIV Today прес-секретар Ленінського районного суду Вікторія Левченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подростка зарезали во время застолья под Харьковом

За словами матері вбитої дівчини Жанни Шевченко, вона буде присутня на закритих засіданнях, як потерпіла.

"Вони запитали, чи не проти ми? Ми сказали - на розгляд суду. Не знаю, чому вирішили проводити засідання в закритому режимі. Можливо, щоб не було витоку якоїсь інформації", - розповіла KHARKIV Today Жанна Шевченко.

Мати вбитої дівчини уточнила, що на сьогоднішньому засіданні обвинувачений нічого не говорив.

Як писав KHARKIV Today, через сім місяців після вбивства Яни Криворучко обвинувальний акт передали в суд. За жорстоке вбивство підлітку Данилу Редіну загрожує від 10 до 15 років в'язниці.

Нагадаємо, Яна Криворучко зникла 29 червня 2019 року. Її тіло знайшли 9 липня в яру за приватним сектором в районі вулиці Рельєфної (Холодна Гора). У дівчини були колото-різані рани і перелом кісток черепа. Впізнати Яну Криворучко вдалося тільки за татуюванням. 15 серпня Київський районний суд обрав запобіжний захід для підозрюваного у вбивстві, студента технікуму Данила Редіна. 2 вересня колегія суддів прийняла рішення залишити Редіна в СІЗО на час слідства, він сам повідомив в суді, що "справжнього вбивцю потрібно шукати". 8 жовтня йому продовжили запобіжний захід.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.