Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові криміналітет позбавили зброї

СБУ затримала організаторів етнічного угруповання, яке поставляло зброю представникам кримінальних кіл.

Зараз правоохоронці перевіряють причетність підозрюваних до скоєння інших злочинів.

У Харкові Служба безпеки України затримала учасників групи, яка займалася виготовленням короткоствольної вогнепальної зброї та боєприпасів для збуту на території регіону. Про це повідомив начальник прес-центру Управління СБУ в області Владислав Абдула.

За даними слідства, до складу угруповання входило троє вихідців з країн Південного Кавказу. Вони закуповували стартові і шумові пістолети, переробляли їх у бойові і продавали. Для виготовлення патронів використовували картеч від мисливської зброї. Основними клієнтами були представники кримінальних кіл.

СБУ оружие

"У рамках контролю за вчиненням злочину оперативники спецслужби задокументували факт збуту саморобного пістолета і патронів до нього. За висновком експертів, ці засоби ураження є вогнепальною зброєю і бойовими припасами, які придатні для стрільби", — розповіли в СБУ.

Силовики затримали двох організаторів групи, а в їх будинках і в автомобілях провели обшуки, в ході яких вилучили 5 одиниць вогнепальної зброї, 2 бойові гранати РГД-5 з запалами і патрони кустарного виробництва.

СБУ оружие

Зараз вирішується питання про повідомлення всім трьом учасникам угруповання про підозру за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України і про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Слідчо-оперативні дії тривають. Правоохоронці перевіряють причетність підозрюваних до скоєння інших злочинів.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.