Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові поліція відкрила кримінальну справу за фактом зникнення міського голови

Фото: Константин Чегринский/KHARKIV Today
Фото: Константин Чегринский/KHARKIV Today
Ймовірно, мова йде про Геннадія Кернеса.

Геннадія Кернеса не бачили на публіці 77 днів, але це не завадило йому виграти вибори.

9 листопада, поліцейські Харкова відкрили кримінальне провадження за фактом зникнення міського голови. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Харківської області.

У поліції розповіли, що з відповідною заявою до правоохоронців звернувся керівник однієї з громадських організацій. Він повідомив, що з 61-річним чоловіком відсутній зв'язок і його місцеперебування невідоме.

"9 листопада слідчим Шевченківського відділу поліції відомості по даному факту внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) з позначкою "без вісті зниклий" Кримінального кодексу України", — пояснили в поліції.

Правоохоронці перевіряють інформацію і встановлюють всі обставини події.

Ймовірно, мова йде про Харківського міського головуГеннадія Кернеса. Останній раз його бачили на публіці в День Харкова — 23 серпня. Тож, Кернеса містяни не бачили уже 77 днів.

У міській раді вже відреагували на це повідомлення.

"Напевно, у поліції є справи серйозніше. Наприклад, знайти тих, хто відрізав голови у судді Трофимова та його сина. Або розкриття справи журналіста Климентьєва, якій вже 10 років. Але ні. Ми шукаємо людину, чиє місцезнаходження і причини місцезнаходження загальновідомі . Шукаємо по наведенню людини одного з кандидатів, який був завідомо непрохідний))))", — написав на своїй сторінці в Facebook директор департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Територіальна виборча комісія зареєструвала Кернеса мером

Раніше KHARKIV Today писав, що 15 вересня, коли в соцмережах давно ходили чутки про важку хворобу міського голови, директор департаменту у справах інформації Юрій Сидоренко вийшов із заявою про те, що у мера — коронавірус.

Наступного дня мера спеціальним медичним бортом перевезли до клініки "Шаріте" в Берліні — так само при повному мовчанні офіційних осіб міськради, уповноважених повідомляти ЗМІ та громадськості важливу інформацію. З цього моменту майже ніяких коментарів, крім загальних слів про поліпшення здоров'я міського голови, від чиновників не буде. "Спікерами по Кернесу" стають кілька близьких членів сім'ї: сини Родіон і Данило, невістка Юлія Привалова. Але, очевидно, основні повноваження в цьому питанні належать давньому другові мера — Павлу Фуксу.

Ніяких доказів у вигляді фотографій або відео з Геннадієм Адольфовичем з "Шаріте" ніхто не показував.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.