Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові хочуть за два тижні зафарбувати всю рекламу наркотиків

Фото: Богдан Затула/KHARKIV Today
У базі вже зареєстровано понад 700 адрес наркомагазинів.

Адреси магазинів з продажу наркотиків зафарбовують комунальники та активісти.

У четвер, 6 серпня, співробітники КП "Харківблагоустрій" зафарбовували адреси наркомагазинів на стінах будинку за адресою: вулиця Мироносицька, 91. Майже десять комунальників використовували фарбу і балончики для зафарбовування написів — всього замалювали близько десятка.

На місці був присутній директор департаменту житлового господарства Харківської міськради Роман Нехорошков. За його словами, комунальні служби міста відстежують адреси, де з'являються графіті, і на підставі цього формується окрема база даних.

"Далі — силами наших комунальних підприємств, підрядних організацій ведеться робота по зафарбовуванню таких адрес. Всього на сьогодні ми маємо таких більш як 2 500 адрес. Більшість з них — це наші великі райони, такі як Московський, Шевченківський, Київський, Індустріальний. В першу чергу, сьогодні ми працюємо з заявками, які стосуються реклами якихось психотропних наркотичних речовин, таких у нас заявок більше 700", — зазначив Нехорошков.

Чиновник заявив, що більшість таких заявок планується обробити до Дня міста, 23 серпня.

Крім комунальників, зафарбовувати адреси наркомагазинів допомагають активісти. Одним з таких є Борис Цвєтков, керівник громадської організації "Єдина нація".

"Якщо ми бачимо, що щось намалювала людина, ми через соціальні мережі, через наших товаришів знаходимо людей і пояснюємо, що запис треба видалити. Ми намагаємося залучати городян, жителів районів. Треба в одному напрямку працювати. У нашій організації зараз майже сорок чоловік. Ми робимо рейди — як пошук наркоманів, так і зафарбування адрес. Уже рік ми робимо це після того, як зареєструвалися, до цього три роки займалися цим без організації", —заявив Цвєтков.

KHARKIV Today раніше писав про те, що в Харкові незаконно видали майже 600 рецептів на покупку наркотиків і психотропів.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.