Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові горів м'ясокомбінат (Фото)

Фото: ГСЧС
Пожежа сталася в адміністративній будівлі.

На території "Новожанівського м'ясокомбінату" загорівся фасад триповерхової адміністративної будівлі.

29 жовтня вдень рятувальникам надійшло повідомлення про те, що по вулиці Азовстальській, 7 сталася пожежа. За адресою направили 35 пожежних і вісім одиниць техніки. Причиною виникнення пожежі могло стати коротке замикання в кондиціонері. Про це повідомив KHARKIV Today помічник начальника Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Харківській області Ігор Лупандін.

Горів утеплювач стін, загальна площа спалаху склала 50 квадратних метрів. Локалізували пожежу фасадної обшивки о 14:07, повністю ліквідували через годину. Евакуація людей не знадобилася, постраждалих під час пожежі немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Постраждалим в результаті вибуху на підстанції в Дергачівському районі здають кров

"Нікого не евакуювали, ніхто не постраждав. Вони говорили і ми дивились, але все одно потрібно розбиратися, — грішать на кондиціонер. Не виключаємо це як причину пожежі. Будь-яке електрообладнання вимагає обслуговування. У тому числі кондиціонер. Багато зараз кондиціонери використовують не на охолодження, а на опалення. Вони працюють майже цілий рік. Є технічне обслуговування. Ось тут потрібно розбиратися — коли воно проводилося. Буває засмічується пилом, а потім навантаження не витримує, і може статися коротке замикання", — пояснив Лупандін.

Він додав: вогонь охопив чималу площу за короткий час.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.