Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові будуть робити трамваї

Ігор Терехов пообіцяв у вересні показати дослідний зразок.

Харків буде випускати власні сучасні низькопідлогові трамваї.

Про це розповів секретар міськради Ігор Терехов. За його інформацією, нове виробництво налагодять на базі індустріального парку "Екополіс ХТЗ" на гроші Олександра Ярославського.

"Ярославський інвестує в це фінанси, ми як місто зобов'язуємося брати у них трамваї і пускати їх на маршрути. Це буде ультрасучасний трамвай, який в Україні ще не випускався, він відповідає кращим європейським аналогам, але коштує набагато дешевше", — розповів Терехов.

Перший низькопідлоговий експериментальний трамвай секретар міськради обіцяє показати у вересні цього року. А у 2022-му році новий транспорт від Ярославського вже повинен вийти на рейки. Харків закупить першу партію, в подальшому ці трамваї зможуть купувати і інші українські міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До транспорту — без готівки: в Харкові в маршрутці можна платити смартфоном

Зараз в Україні не виробляють трамваї, і Харків, і інші міста, де є цей вид транспорту, купує старі вагони в країнах ЄС. Харківські трамваї дуже зношені. За даними сайту "Харків транспортний", середній вік трамваїв міста — 23,4 роки, у 96% вагонів завершився термін експлуатації.

Щотижня трамваї в Харкові потрапляють в дорожньо-транспортні пригоди. Останнє серйозне ДТП сталося минулої суботи. Трамвай №23 зійшов з рейок і врізався в два дерева і стовп, постраждала жінка-пасажир.

Раніше KHARKIV Today писав, що в червні минулого року Кернес похвалився, що хоче робити трамваї разом з Ярославським на ХТЗ. Перший вагон харківського виробництва тоді обіцяли не раніше ніж через 2 роки.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.