Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У харківському зоопарку продовжують витрачати гроші: затіяли реконструкцію басейнів за 31 мільйон гривень

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Харьковский зоопарк. Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
На робочий проект реконструкції двох басейнів і безпосередньо будівництво піде 31,512 мільйона гривень.

До кінця 2020 року будуть розробляти проєкт реконструкції двох відкритих басейнів, на будівництво піде ще рік. У пішохідний місток вмонтують приміщення водопідготовки, а поруч озеленять територію болотними дубами, кипарисами і трьома видами газонів.

Харківський зоопарк хоче реконструювати два басейни з пішохідним містком за 30,041 мільйона гривень. На розробку проєкту реконструкції віддадуть ще 1,471 мільйона гривень. Відповідні тендери опублікували 24 і 25 березня.

У день публікації тендера проєкту реконструкції пройшов і аукціон, де єдиним учасником і відповідно переможцем став Інститут проєктування інфраструктури транспорту, який запропонував рівно ту суму, яку готовий був віддати зоопарк 1 471 781,69 гривні. Документація на цей тендер відсутня, єдине що відомо — робочий проєкт з урахуванням експертизи повинні завершити до 31 грудня 2020 року.

Реконструювати басейни планують до 31 грудня 2021 року. Згідно із документацією, реконструкції підлягають два відкриті басейни в зоні "Південна Америка", розташовані поруч із "Планетою мавп", "Дикою Австралією", "Світом узбережжя" і "Водним світом". Крім реконструкції басейнів фірма-підрядник побудує пішохідний місток із вбудованим приміщенням водопідготовки між відкритими басейнами і вольєрами тварин і птахів.

Обидва басейни матимуть неправильну форму і водоспад всередині. Посеред одного із них спорудять острів. Змінна глибина кожного складе від 15 до 150 см. Площа одного басейну — 670 квадратних метрів, іншого — 630 квадратних метрів. У зоопарку кажуть: місток потрібен, щоб краще розглянути експозицію.

"Пішохідний місток призначений для проходу відвідувачів по території вольєрів і забезпечує поліпшений огляд експозиції", — сказано в документації.

Приміщення водопідготовки розмістять в центральній частині містка. У ньому встановлять технологічне обладнання очищення та циркуляції води для прилеглих відкритих водойм. Тут же побудують господарсько-питний водопровід, трубопровід очищення води, подачі забрудненої води на очищення, побутову каналізацію. Все це розміститься в приміщенні розміром 31,2x6 метрів, висотою 5,1 метра.

Поруч із басейнами і містком посадять болотний кипарис, болотний дуб і посіють три види газонів: звичайний, партерний і мавританський.

Як писав KHARKIV Today, в Харківському зоопарку побудують кафе за ціною 17 апаратів ШВЛ.

За 20 мільйонів гривень, які в зоопарку планують віддати підряднику за будівництво кафе, можна купити 17 апаратів штучної вентиляції легенів.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.