Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харківському зоопарку пекарі переїхали до нових вольєрів

 Фото: Instagram / Харьковский зоопарк 
Стіни для них прикрасили художнім розписом, а на підлогу постелили кору.

Семеро південноафриканських свинок будуть жити по сусідству з носухами.

Пекарі Харківського зоопарку оселилися в нових вольєрах площею по 23,5 квадратних метра експозиції "Південна Америка". Для них на підлогу постелили натуральну кору, стіни прикрасили художнім розписом, вона переносить до просторів континенту. Про це повідомили в Харківському зоопарку.

"Щодня кору зволожують, оскільки ці тварини віддають перевагу вологому клімату. А ще пекарі обожнюють ритися в корі, ворушити її в пошуках чогось смачненького. До їхнього раціону входить сіно, різні зернові, горіхи, овочі, фрукти, м'ясо, хліб, яйця. Поступово освоюють тварини і ніпельні поїлки. Такі поїлки дуже зручні, адже вони не перевертаються, вода з них не розливається, а тварина п'є тоді, коли забажає, і в необхідній кількості", — розповіли вони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будівництво зоопарку обіцяють закінчити в 2021 році, незважаючи ні на що

Пекарі — стадні тварини, харчуються, сплять і захищають загальні володіння разом. Під час адаптації в нових вольєрах суперечок не виникало. У своїй поведінці семеро тваринок були одностайні. Спочатку освоїли один куточок вольєра, а коли інтерес переважив і пекарі зрозуміли, що знаходяться в безпеці, розбіглися по всьому вольєру.

Фото: Харьковский зоопарк
Фото: Харківський зоопарк

Спостерігати за ними відвідувачі зоопарку зможуть через вітринне скло, тварин можна буде розгледіти в максимальній близькості.

Раніше пекарі зараховувалися до свиней, зовні вони дуже схожі на них. Але у тварин інша будова шлунка, відрізняється кількість пальців на задніх ногах. Ікла у пекарі ростуть вниз, як у хижаків, вони мають характерну тільки для них залозу, що виділяє мускусоподібний секрет.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.