Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харківській області зареєстрували партію Балути

Фото: Инна Петрикова

У виборчих комісіях Харківської області та міста Харкова була зареєстрована партія "АКЦЕНТ", яку в нашому регіоні очолює голова ХОДА у 2014-2015 роках Ігор Балута.

Ігор Балута розказав, чому вирішив брати участь у місцевій кампанії я хто його виборець.

— Ігорю Мироновичу, навіщо ви йдете на вибори?

— Я прийняв рішення балотуватися, коли зрозумів, що в Харкові і Харківській області готується повзучий реванш антиукраїнських сил. Я і наш список — це альтернатива для проукраїнського електорату, якому в силу тих чи інших причин не було за кого голосувати.

— Але ж є пропозиції для патріотично налаштованих виборців  від "ЄС" або від "Блоку Світличної".

— Пропозиції є, але кадрові помилки в минулому одних і корупційна біографія та зв'язок з антиукраїнськими політичними силами інших не дозволяє думаючій частині виборців голосувати саме за ці політичні сили. "Європейська Солідарність" декларує патріотичні і проукраїнські цінності, але, на жаль, шлейф корупційних скандалів, пов'язаних з окремими персоналіями, не дає можливості досить великій кількості демократично і проукраїнськи налаштованих виборців голосувати за цю політсилу. Що стосується "Блоку Світличної", то в даному випадку ми маємо справу з маніпуляцією. Знову ж виборці не дурні і цілком здатні розгледіти майбутнє цієї партії у разі, якщо вона пройде до місцевих рад. Для них очевидно, з ким виявиться ця партія в блоці. Це об'єднання буде не на користь України і українського народу. Таких виборців згідно з нашими даними більше 16%. Побачивши таку картину, ми зрозуміли, що цей проукраїнський електорат просто не прийде на вибори.

— Тобто ви і ваша політична сила свого роду — альтернатива для демократичного і проукраїнського електорату Харкова і області?

— Абсолютно вірно. Тепер у цієї частки електорату є вибір. Ні я особисто ні жоден член нашої команди не заплямовані в корупційних скандалах. У нас немає жодної людини, у патріотичності якої можна було б сумніватися.

— Кого ви ведете на вибори?

— Можу озвучити перші п'ятірки кандидатів у міську та обласну ради. Перша п'ятірка міського списку: Сергій Густілін, ветеран АТО, був поранений, з 2015 року керує однією зі спілок ветеранів АТО; Інна Балута, голова благодійної та волонтерської організації "Берегиня сходу"; Наталя Рязанова, кандидат юридичних наук, керуючий партнер міжнародної компанії "SION"; Альбіна Пшенична, юрист; Вадим Глушко, бізнесмен, у минулому заступник голови ХОДА у 2014-2015 роках. Перша п'ятірка до обласної ради: Ігор Балута, Наталя Рязанова, про неї говорилося раніше; Радміла Поповська, підприємець; Ігор Купровський, директор ТОВ "Харківспецбуд 1"; Гордін Олександр, юрист і фахівець з фінансів. Усі професіонали в своїх сферах. Жоден із них не помічений у зв'язках з будь-якими проросійськими силами або політиками.

— Із яким меседжем ви йдете на вибори? Що пропонуєте харків'янам і жителям Харківської області?

— У нас, по суті, два основних послання. Наявність партії "АКЦЕНТ" у виборчому бюлетені — це можливість проголосувати за проукраїнську демократичну політичну силу. Без компромісів і індульгенції. Другий меседж — прийшов час професіоналів. Ми не проти зміни еліт і нових облич. Головне, щоб країною, областю, містом управляли професійні люди. Час професійних акцентів!

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.