Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харківській області всі люди на обсервації здорові

Обсервация в санатории "Роща". Фото: Харьковский областной совет
Обсервацію проходять 23 людини.

Губернатор Харківської області перевірив один з двох санаторіїв, де проходять обсервацію 19 осіб.

У Харківській області на обсервації знаходяться 23 чоловіка, 19 — в санаторії "Роща". Всі почуваються добре, — повідомили в Харківській обласній державній адміністрації.

"Зараз всі пацієнти здорові, за весь час обсервації ні у кого не було виявлено підвищеної температури або інших ознак захворювань", — відзначили в ХОДА з посиланням на начмеда санаторію "Роща" Ольгу Грязєву.

Людям вимірюють температуру тричі на день, палати дезінфікують двічі на день. Дезінфекцію проводять також в коридорах, холі, ліфті. Співробітники санаторію територію не покидають. Для них виділено окремий двоповерховий корпус.

"Пройшовши повну дезінфекцію і обробку, вони знімають з себе одноразові костюми, виходять по окремй доріжці і йдуть до себе в корпус", — пояснила Грязєва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місце для обсервації — в "Рощі" чисте повітря і цілюща вода (фото)

Пацієнти харчуються безкоштовно три рази з можливістю вибору. Окреме меню передбачено для пацієнта з цукровим діабетом.

За підсумками перевірки губернатор зазначив належні умови обсервації в "Гаю".

"Дійсно, це обмеження: 14 днів необхідно перебувати в одному місці, але навіть при цих обмеженнях люди, які тут знаходяться, задоволені. Вони повідомляють, що умови дуже хороші. Підтвердження цьому — те, що у нас є навіть звернення з-за кордону . Люди, які там знаходяться (навіть не жителі нашої області), запитують, чи можна потрапити на обсервацію сюди. Я задавав лікарям питання, чи є якісь скарги, — скарг немає. І до обладміністрації також скарги не надходять",—сказав Кучер.

Як писав писал KHARKIV Today, які прибули з-за кордону в Харківську область повинні проходити обов'язкову 14-денну обсервацію. Для цього вибрали санаторій "Роща", який знаходиться в Пісочині.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.