Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Офіційно атракціони на карантині, але в Харкові вони працюють. Чому?

парк
парк
З 27 травня парк Горького за власною ініціативою відкрив атракціони для відвідувачів.

З 27 травня парк Горького за власною ініціативою відкрив атракціони для відвідувачів.

В Україні не дозволяють відновити роботу атракціонів, поки не настане сприятлива епідемічна ситуація. Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу 5 червня.

"Коли буде дозволяти епідемічна ситуація, відразу буде відновлено роботу атракціонів", — відповів Степанов на питання коли відновлять роботу атракціонів.

Центральний парк культури і відпочинку імені Горького відновив роботу вуличних атракціонів 27 травня. Згідно з вимогами, відвідувачів повинні пускати на атракціони тільки в масках. Розважальний центр залишається закритим. Атракціони працюють з 10:00 до 23:00. У четвер, 4 червня, ми побували в парку. На "Американських гірках" жоден з відвідувачів не дотримувався карантинних вимог (на фото).

Відзначимо, Харків не єдине місто, де всупереч думці МОЗ заробили атракціони. В Одесі дозволили їх відвідувати з 24 травня, в Дніпрі — з 3 червня. Однак, наприклад, у протоколі засідання спецкомісії з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації від 2 червня Дніпровської міськради є відповідне рішення.

"Дозволити в Дніпрі з 3.06.2020 року діяльність атракціонів на території парків, скверів та зон відпочинку за умови дотримання протиепідемічних заходів під час їх роботи", — сказано в документі.

У парку Горького рішення прийняли самостійно, без міськради. Як пояснив KHARKIV Today прес-секретар парку Горького Андрій Кравченко, комунальне підприємство може самостійно вести господарську діяльність, тому збирати засідання для цього не довелося.

"Цього разу з мерії нам листа не надходило. Наші юристи вивчили законодавство і не знайшли там заборони на роботу атракціонів. Були заборони на проведення культурно-масових і дитячих розважальних закладів, вони у нас закриті. Ми вивчили постанови, які МОЗ видавало, і не знайшли ні в одному заборони, згадки як такої про атракціони. Єдиний раз, коли МОЗ щось видавало, це був проєкт рішення, який далі проєкту і не пішов. В інших законодавчих актах атракціони не прописані взагалі, вони не є ні закладами культури, ні закладами дозвілля, згідно з чинним законодавством. Якщо міська рада вважатиме, що ми порушили якісь його постанови, то нам про це скажуть. Якщо хтось вважає, що ми порушили якийсь закон, будь ласка, вкажіть нам на нього, конкретно, який закон, постанову ми порушили, де вказано, що ми не можемо працювати", — сказав Андрій Кравченко.

Зараз в парку Горького працюють вуличні атракціони, закритим залишається дитячий розважальний центр і культурно-масовий відділ з аніматорами та розробниками. Співробітники проводять дезінфекцію і рекомендують відвідувачам надягати маски, але порушників все одно пускають на атракціони.

"Всі атракціони раз на три години проходять дезінфекцію — наш співробітник з дезінфектором проходиться по всіх частинах, яких торкаються люди, — сидіння, поручні, страхувальні ремені. На вході до атракціону стоїть дезінфектор, щоб люди могли скористатися ним за потребою. Наші співробітники в масках. Всі вимоги по карантинному режиму, соціальна дистанція. Ніхто не садить людей близько один до одного. Ми садимо їх або в сусідні гондоли, або розсаджує їх на сусідні сидіння. Атракціон — не громадське місце. Ми зі свого боку, всіх відвідувачів просимо надіти маску. . У нас, як і скрізь по місту, приблизно рівна кількість людей як в масках, так і без масок. Є люди, які і в карантин найжорсткіший гуляли по місту без масок, а є ті, хто ходять в масках всією сім'єю", — пояснив прес-секретар парку.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.