Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харківській області вище норми два критерії для пом'якшення карантину

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today 
Харків залишається в "помаранчевій" зоні карантину.

Продовжує зростати кількість нових хворих і заповненість ліжок в лікарнях першої хвилі.

Станом на 16 вересня послабити карантинні обмеження в нашому регіоні не можна. Два з трьох встановлених для цього показників перевищують норму. За останні 14 днів виявили 143,1 нових випадка COVID-19 на 100 тисяч населення (при нормі менше 40 нових випадків). Вчора і позавчора завантаженість ліжок першої хвилі, яких в Харківській області 2068, була вищою за норму (менше ніж 50%), 14 вересня було зайнято 1 065 ліжок, 15 вересня — 1063. Дані опубліковані на сайті Міністерства охорони здоров'я.

Нормальним в Харківській області залишається критерій охоплення тестуванням — 99,9 (норма — більше 24 на 100 тисяч населення).

Також, як і наш регіон, не можуть пом'якшити карантин: Київ, Вінницька, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька та Чернігівська області.

Відзначимо, у четвер, 17 вересня стане відомо до якої зони карантину віднесуть Харків і райони області (нове епідемічне зонування почне діяти в понеділок, 21 вересня). На даний момент в "червоній" зоні карантину — Великобурлуцький район, в "помаранчевій" — Харків, Люботин, Первомайський і Харківський райони.

Нагадаємо, в Харківській області коронавірус підтвердили у 13 432 чоловік (272 за добу). З початку пандемії після ускладнень від COVID-19 померли 282 жителі нашого регіону, 3983 — одужали, все ще хворіють — 9167 осіб.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.