Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харківській області судитимуть майстра лісу, через якого вирубали 250 дубів

Фото: прокуратура в Харьковской области 
Суму збитку оцінили більш ніж в чотири мільйони гривень.

Обвинуваченому загрожує до семи років в'язниці.

До суду направлено обвинувальний акт відносно майстра лісу Наталінського лісництва "Красноградського лісгоспу". Слідчі встановили, що він збував незаконно зрубані дерева, що спричинило тяжкі наслідки, його викрили в службовому підробленні та службовій недбалості. Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

"У ході досудового розслідування встановлено, що майстер лісу, як посадова особа, недобросовісно ставлячись до своїх прямих обов'язків і не належним чином їх виконуючи, не забезпечив належне зберігання майна державного підприємства, яке йому було довірено. В результаті, на території зазначеного лісництва невстановлені особи вирубали більше 250 дерев породи дуб", — розповіли в прокуратурі.

Вони уточнили, співробітник "Красноградського лісгоспу", зокрема, дозволив двом людям завантажити і вивезти 20 незаконно зрубаних дубів, до товарно-транспортних накладних він вніс завідомо неправдиві відомості. Загальна сума збитку, нанесена державі діями майстра лісу, становить понад чотири мільйони гривень.

Його судитимуть за ч. 4 ст. 246, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 364, ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (збут незаконно зрубаних дерев, що спричинило тяжкі наслідки, службове підроблення, зловживання службовим становищем і службова недбалість). Обвинуваченому загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до семи років.

Нагадаємо, колишнього директора "Гутянського лісгоспу" Віктора Сису звинувачують у службовій недбалості, прокурор вважає, що з його вини вирубали дубів на 4,2 мільйона гривень.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.