Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Голова Держлісагентства анонсував кадрові зміни в Харківській області

Ілюстративне фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today
Чиновник не виключає "тихого саботажу на місцях".

Глава Держлісагентства Василь Кузьовіч хоче, щоб у лісові господарства Харківської області терміново призначили нових людей, які не пов'язані з криміналом.

Чиновник приїхав в наш регіон і звернув увагу на резонансну незаконну вирубку лісу, яка відбувалася раніше. За його інформацією, "чорних лісорубів" більше цікавлять дерева дубових порід. Про це Василь Кузьовіч повідомив на прес-конференції в Харківській ОДА.

"Знаю, що цифри вражають. Громадськість мала можливість неодноразово чути в Харківській області, що відбувалося. Сьогодні відкриті десятки кримінальних проваджень щодо людей, які скоїли правопорушення", - розповів глава Держлісагентства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У скандальному лісництві під Харковом тривають масштабні вирубки

Він познайомився з начальником Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства Віталієм Скляровим і рекомендував йому призначити нових людей на місцях.

"Мені важливо було зрозуміти і надати підтримку новопризначеному начальнику управління, перш за все, в закріпленні кадрів. Кадри повинні бути узгоджені з відповідальними людьми на місцях, ним підібрані, я тоді зі спокійною, чистою совістю підпишу будь-який наказ на призначення нових людей. Це потрібно робити терміново, не відкладаючи в довгий ящик, йому потрібно на когось спиратися. Я розумію, що може йти тихий саботаж на місцях, начальник молодий, з Харкова, образно кажучи, до Ізюма не всі видно. Тому потрібно розставити кадри, які жодним ніяк не пов'язані з людьми, що допускали злочини", — наголосив Василь Кузьовіч.

Глава Гослесагентства в Харковской области Василий Скляров и директор Украинского НИИ лесного хозяйства Виктор Ткач. Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Голова Держлісагентства в Харківській області Василь Скляров і директор Українського НДІ лісового господарства Віктор Ткач. Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today

За словами начальніка Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства, відголос незаконної вирубки лісу є і зараз.

"Нам дуже приємно, що це відголоски вже закінчуються.  Самовільні порубки — це дійсно була велика біда для всіх справжніх лісників, і вони були не тільки в Гутянському лісгоспі. Також вони були і в Куп'янському лісгоспі, і в Красноградському, і в Жовтневому, і в Чугуєво-Бабчанському лісгоспі. Це ті лісгоспи, які найбільше постраждали від самовільних рубок, де дійсно ведеться робота по затриманню безпосередньо тих людей, які були задіяні, а саме — керували цими ганебними вчинками. Не тих, хто безпосередньо виконував ці негативні позиції, а саме тих людей, хто давав вказівки. Ми дуже сподіваємося, що той матеріал, який ми зберемо, вкомплектуємо і надамо в правоохоронні органи, досягне своєї мети, і ми побачимо результат, а не тільки одні розмови ", — вважає Віталій Скляров.

Він уточнив, на сьогоднішній день "чорним лісорубам" приділено належну "увагу".

"Що стосується затримання за незаконні рубки, то за ці рубки були затриано 95 співробітників державної лісової охорони та звільнено з посад 16 співробітників. Винні мають бути притягнуті до відповідальності і церемонитися з ними ніхто не буде. Є жорстка позиція, президент про неї сказав, і ми повинні виправити те, що було зроблено погано в Харківській області ", — підкреслив начальник Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Нагадаємо, в Гутянського лісгоспі перевіряючі не дорахувалися дерев майже на мільйон гривень. Позапланова перевірка виявила в лісгоспі пошкодження і самовільну вирубку дерев. Комісія приїхала рахувати ліс за дорученням прем'єр-міністра і буде скаржитися на лісників поліцейським.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.