Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харківській області перевіряючі знайшли майже 200 порушників карантину

Иллюстративное фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Не дотримувалася обмежень третина перевірених об'єктів.

На порушників карантину склали 30 протоколів про порушення санітарних норм і правил.

Минулого тижня в нашому регіоні провели 518 моніторингових перевірок суб'єктів господарювання, порушення виявили на 181 (34,9%) об'єкті. Керівникам і відповідальним особам надали 181 припис (пропозиція), на відповідальних осіб склали 30 протоколів про порушення санітарних норм і правил. Про це повідомили в Держспоживслужбі в Харківській області.

Фахівці перевірили 196 об'єктів торгівлі продовольчими товарами (крім ринків) і виявили порушення на 76 об'єктах, 14 перевірок було на агропродовольчих ринках, на одному з них знайшли порушення, перевірки пройшли на 162 об'єктах непродовольчої торгівлі, порушення були на 56 об'єктах.

Перевіряючі приходили до 43 закладів громадського харчування і знайшли порушення на 14 об'єктах. Не минули перукарні та салони краси, з 26 перевірених 11 працювали з порушеннями. Також перевірки були в аптеках, ТРЦ, розважальних закладах і так далі, з 40 перевірених об'єктів на 17 знайшли порушення.

Перевіряючі разом з копами перевірили 154 об'єкти, які повинні були припинити роботу з 22:00 до 7:00, три з них порушили заборону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бар в центрі Харкова працював вночі. Власника оштрафували за порушення карантину

Фахівці Держспоживслужби просять неухильно дотримуватися соціальної дистанції, маскового режиму, регулярного мити руки з милом і обробляти антисептиком. На період адаптивного карантину вони радять утримуватися від відвідин місць потенційного скупчення людей: громадського транспорту, об'єктів громадського харчування, ринків, непродовольчих магазинів і так далі, щоб не допустити захворювання.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.