Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харківській області оштрафують 11 порушників карантину

Фото: KHARKIV Today/Сергей Козлов
Порушникам загрожує штраф від 17 тисяч гривень.

Жорсткі карантинні обмеження із обов'язковим носінням медичної маски, паспорта в громадських місцях і ходіння в компанії не більше двох осіб вступило в силу в понеділок, 6 квітня. Жителів Харківської області вже спіймали на порушеннях.

За минулу добу в Харківській області склали 11 адміністративних протоколів за порушення правил дотримання карантину. Всього з початку карантину зареєстрували 244 факти порушень. Про це повідомили у відділі комунікації Головного управління Нацполіціі в Харківській області.

Поліцейські фіксували недотримання масочного режиму в громадських місцях, продаж пива в Немишлянському районі Харкова і Первомайському районі Харківської області, роботу торговельних об'єктів, яку повинні були припинити під час карантину, в Основ'янському і Холодногірському районах. Крім того протокол склали на жителя Лозівського району, який порушив правила самоізоляції після повернення із-за кордону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові Саржин Яр обнесли стрічками, а юристи судяться з Кабміном

Всього із 244 протоколів 139 складені на співробітників підприємств, установ і організацій, які продовжували торгувати під час карантину, 73 протоколи — на керівників торговельних закладів і закладів харчування, по 9 — на перевізників і звичайних громадян (за порушення самоізоляції), 11 — на керівників підприємств і установ.

Всі порушення кваліфіковані за частиною 1 статті 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає штраф для громадян — від 17 до 34 тисяч гривень, для посадових осіб — від 34 до 170 тисяч гривень. Поліцейські тільки складають протокол, рішення про стягнення приймає суд.

Як писав KHARKIV Today, Кабмін посилив карантинні заходи в країні

На позачерговому засіданні Кабінету міністрів України від 2 квітня прийняли рішення про посилення карантинних обмежень. Із понеділка, 6 квітня, вони вступили в силу. Зокрема забороняється ходити в громадських місцях без масок, в компанії більше двох осіб, а також дітям до 14 років без супроводу дорослих, без паспортів.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.