Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харківській області будуть оформляти субсидії по-новому

Ілюстративне фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today
В управліннях соцзахисту більше немає особистих прийомів, де жителі подають заяви про призначення субсидії.

Подавати заяви можна онлайн або поштою.

З 1 січня 2021 року діють нові правила подачі заяви на отримання субсидій. Про це повідомили в Харківській обласній державній адміністрації з посиланням на департамент соціального захисту населення.

Кандидати на отримання субсидії повинні подавати заяви і документи уповноваженим органам в територіальних громадах, як і раніше. Це можна зробити в сільських, селищних, міських радах або в центрах надання адміністративних послуг.

Крім цього, зараз створюють в об'єднаних територіальних громадах окремі підрозділи, які будуть приймати заяви про призначення субсидій. Подати заяву можна і до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення районних державних адміністрацій, це стосується і тих, що ліквідуються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 2021 році більше українців зможуть оформити субсидії

"Під час перехідного періоду передачі повноважень від старих районних державних адміністрацій до адміністрацій нових укрупнених районів подавати заяви можна до РДА, які ліквідуються", — пояснили в Харківській ОДА.

При зверненні до райдержадміністрації заяви і документи потрібно надсилати поштою або в електронній формі на сайт Міністерства соціальної політики або до Єдиного державного порталу електронних послуг ( "Дія").

Тож, всього існує три способи подачі заяви на призначення субсидії.

"Коли ми вводили таку норму, що з 1 січня наступного року управління соцзахисту не приймають особисто людей, це було пов'язано з реформою децентралізації. Сьогодні в громадах є спеціальні підрозділи, які повинні приймати заяви від людей, зокрема, на оформлення субсидій. Це і Центри надання адміністративних послуг, сільська громада, є працівник, якого ми вчили і вони допомагають людям оформляти субсидії. 67 видів різної допомоги, це все робиться в громаді. Перший спосіб — піти в свою громаду і оформити субсидію. Другий шлях - оформити онлайн, але зрозуміло, що не всі можуть скористатися цим. Третій шлях — це подати документи до районного управління соціального захисту, але це зробити потрібно поштою", — пояснила міністр соціальної політики Марина Лазебна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Газ, тепло, світло і телефон: що дорожчає в Харкові в 2021 році?

Як відзначили в Харківській ОДА, в 2020 році жителі області отримали субсидій на 2 мільярди 326 мільйонів гривень. На сьогоднішній день допомогу на оплату житлово-комунальних послуг отримують власники 232 тисяч будинків в Харківській області.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.