Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Кернеса дали 7,5 мільйона гривень на боротьбу з коронавірусом

Фото: KHARKIV Today/Сергей Козлов
У лікарнях Харкова все ще недостатньо ліжок для пацієнтів з коронавірусом.

У міські лікарні спрямували 7,6 мільйона гривень на лікування хворих COVID-19.

З цих грошей 4,6 мільйона гривень підуть на кисневе забезпечення, ще 3 мільйони гривень — на ліки, дезінфектори і засоби індивідуального захисту. Ще 6 мільйонів гривень хочуть спрямувати на покупку для лікарень обладнання, киснепроводу, ліжок і так далі. Про це повідомила заступниця Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан.

У харківських лікарнях є 610 ліжок для пацієнтів з коронавірусом. Вони розташовані в п'яти медустановах: лікарні №25 (190), лікарні №13 (140), лікарні №17 (120), пологовому будинку №2 (110), лікарні №18 (50). За словами заступниці Кернеса, в планах збільшити кількість місць і відкрити в лікарні №17 ще 60 ліжок. У міських лікарнях оснащено 150 точок забору кисню. Вона уточнила, в міських лікарнях укомплектовані бригади медиків, які лікують хворих COVID-19.

"Ситуація в лікарнях України та світу однакова — ліжок недостатньо, бо інтенсивно зростає кількість хворих COVID-19. Організувати роботу одного ліжка — значить зробити її функціональною, підвести кисень і забезпечити роботу медпрацівника", — розповіла Світлана Горбунова-Рубан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чорнобильська" лікарня в Харкові перестала приймати хворих коронавірусом

Заступниця Кернеса просить харків'ян носити маски, від цього залежить здоров'я інших людей і те, як Харків впорається з пандемією.

"Все залежить від того, як ми ставимося до цієї ситуації. Якщо будемо ставитися з розумінням того, що захворювання є і що потрібно себе убезпечити і пройти цей шлях з мінімальними втратами, — пройдемо складний епідперіод. Потрібно просто змінити ставлення до ситуації і зрозуміти, що якщо, наприклад, ти живеш в дев'ятиповерховому будинку і захворів, не варто ходити по під'їзду без маски, потрібно ізолюватися, берегти себе і людей. Інакше ніяк. Маска потрібна", — пояснила Світлана Горбунова-Рубан.

Як писав KHARKIV Today, за добу в Харківській області новий антирекорд— підтвердили 685 випадків коронавірусу і померли десятеро хворих. Наш регіон вперше вийшов на друге місце в країні за кількістю хворих. З початку пандемії коронавірусом захворіло 22 136 жителів Харківської області.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.