Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У дев'яти пансіонатах для літніх людей після перевірок вимагають усунути порушення

Частный пансионат. Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Рятувальники завершили перевірки у пансіонатах для людей похилого віку на території Харківської області.

Наступного року співробітники ДСНС перевірять центри реабілітації для нарко- та алкозалежних людей.

У Харкові через суд просять усунути недоліки в дев'яти пансіонатах для літніх людей. Всього, після трагедії в приватному будинку для літніх людей "Золотий час", харківські рятувальники перевірили 30 подібних установ. У нашому перевірки завершені. Про це повідомляє "Суспільне Харків".

Співробітники ДСНС перевірили 25 об'єктів комунальної або державної форми власності і п'ять приватної. Всього, за інформацією рятувальників, послуги з реабілітації людей похилого віку в Харківській області надають 48 закладів.

Після пожежі в "Золотому часі" поліція повідомляла, що в нашому регіоні 118 закладів надають подібні послуги. У ДСНС пояснили: 70 з них — це реабілітаційні центри для нарко- та алкозалежних людей. Їх перевірятимуть наступного року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Названі основні причини пожежі в харківському пансіонаті для літніх людей

"Стосовно дев'яти комунальних закладів матеріали перевірки направлені до суду. Минулого року таких звернень до суду було шість. І всі недоліки тоді були усунені", — розповів начальник управління запобігання надзвичайним ситуаціям Головного управління ДСНС Харківської області Сергій Колосовський.

Серед виявлених порушень: відсутність шляхів евакуації, дерев'яні перекриття, дерев'яні сходи, відсутність протипожежного захисту і протипожежного водопостачання. 

"Ми були в кожній установі. Підприємці, які займаються даним видом господарської діяльності, після пожежі в пансіонаті по-іншому ставляться до своїх обов'язків. Ми заходили, проводили інструктажі, вручали пам'ятки. Вони всі нас допустили, але ми не можемо їм вручити якісь матеріали перевірки, бо законодавство нас обмежує", - говорить Колосовський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усі підозрювані у справі про пожежу в харківському пансіонаті для літніх людей залишаться в СІЗО

Раніше KHARKIV Today писав, що 21 січня пожежа забрала життя 15 постояльців приватного пансіонату "Золотий час". Ще п'ятеро чоловік постраждали, один з них помер через три дні після трагедії. Чотирьох підозрюваних у пожежі 23 січня Київський районний суд взяв під варту без права внесення застави. До СІЗО відправили адміністратора Ігоря Мирончука, керуючих Ольгу і В'ячеслава Кравченків, а також власника будинку, в якому знаходився пансіонат для літніх людей,  Славіка Акопяна.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.