Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Трьох помічниць служителів Феміди в Харківській області Зеленський призначив суддями

Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today 
Дві новоспечених судді будуть здійснювати правосуддя в сусідніх районах, одна — в тому, де працювала раніше.

Нові судді будуть в районних судах Кегичівського і Великобурлуцького районів, де працюють по одному служителю Феміди і в Вовчанському районі, там слухають справи двоє суддів.

17 липня Президент України Володимир Зеленський призначив трьох служителів Феміди в районні суди Харківської області. Відповідний указ опублікований на сайті Офісу президента.

Згідно з документом, суддею в Кегичівський районний суд призначено Тетяну Кропивку, до Великобурлуцького районного суду — Юлію Подмаркову, до Вовчанського — Інну Сербіненко.

Зараз в Кегичівському районному суді здійснює правосуддя тільки суддя Наталія Кущ. Її новоспечена колега Тетяна Кропивка до призначення працювала помічником судді в Лозівському районному суді.

У декларації, яку Кропивка подала як кандидат на посаду судді, вона вказала куплену в минулому році квартиру в Лозовій площею понад 67 квадратних метрів. Нерухомість обійшлася їй в 49 тисяч гривень. Також Кропивка орендує гараж. За 2019 рік вона заробила в Лозівському міськрайонному суді понад 287 тисяч гривень, ще 25 тисяч гривень тоді ще помічниці судді — подарували. Готівкою Кропивка зберігає 6 тисяч 200 доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ:  У 16-ти судах Харківської області не вистачає суддів 

У Великобурлуцькому районному суді на даний момент працює служитель Феміди Микола Риков. Його нова колега Юлія Подмаркова до призначення була помічником судді в Зміївському районному суді.

Згідно з декларацією Подмаркової як кандидатки на посаду судді, в минулому році вона купила квартиру в Змієві площею 45 квадратних метрів за 220 тисяч гривень. Подмаркова їздить на Mazda 06 2007 року випуску. За 2019 рік у Зміївському районному суді вона заробила понад 300 тисяч гривень.

У Вовчанському районному суді здійснюють правосуддя Максим Глоба і Ірина Уханьова. Останній місяць тому повідомили про підозру за незаконне рішення. Тепер суддею там стала Інна Сербіненко, до цього вона була помічницею служителя Феміди в цьому ж суді.

У торішній декларації Сербіненко значиться, що у неї є житловий будинок в Вовчанську площею понад 278 квадратних метрів. Їздить новоспечена суддя на Toyota RAV4 2010 року випуску, в минулому році вона продала авто чоловіка за 350 тисяч гривень. За 2019 рік у Вовчанському районному суді Сербіненко заробила понад 277 тисяч гривень. Готівкою вона зберігає 385 тисяч гривень.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.