Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Техніка зупинилася: у Харкові мітингують проти будівництва дороги через "Барабашово"

Фото: Facebook / Сергей Зайцев
Мітингувальники планують чергувати за супермаркетом "Рост" цілодобово, там розбили наметове містечко.

Вранці до місця, де почалися роботи з будівництва дороги через ринок "Барабашово" — неподалік станції метро "Київська", прийшли майже 100 мітингувальників з прапорами "Стоп дорога!".

На даний час техніка зупинилася. На мітинг прийшли не тільки підприємці ринку, але і просто харків'яни. Про це KHARKIV Today розповів прес-секретар ТЦ "Барабашово" Сергій Зайцев.

"Техніка зупинилася, викликали поліцію, розбили наметове містечко на шляху будівництва дороги, люди налаштовані рішуче, кажуть, будуть цілодобово чергувати. Люди обурені відсутністю громадських слухань по дорозі, відсутністю екологічної експертизи проекту", — розповів він.

Фото: Facebook / Сергей Зайцев
Фото: Facebook / Сергій Зайцев

За словами Зайцева, частина мітингувальників планує звернутися до Харківської міськради.

"Зараз ось збираються поїхати до міськради, вручити звернення з вимогою зупинити будівництво, поки не виконають вимоги прозорості, публічності", — уточнив прес-секретар ТЦ "Барабашово".

Поліцейським, які були на місці мітингу, показали дозвільні документи на будівництво дороги, заяв мітингувальники не писали.

"Приїжджала поліція, там люди були незадоволені тим, що немає дозвільних документів, приїхали — розібралися, що документи є, з відділом безпеки дорожнього руху теж вони все погоджували. Заяви на даний момент поки ніхто не писав", — розповів нам прес-секретар патрульної поліції в Харківській області Дмитро Гайдук.

На сайті Харківської міськради вказали, що громадські слухання щодо будівництва дороги не передбачені законом, оскільки вона включена до Генерального плану міста. Будівництво дороги через "Барабашово" почалося 20 липня з ділянки від вулиці Мойсеївської до метромосту, всього ділянок буде чотири. Загальна протяжність — 2,2 кілометра. Побудувати дорогу планують до кінця 2021 року.

Нагадаємо, на початку липня почались роботи в районі нової дороги, яка з'єднає Салтівку і центр міста. Без офіційного оголошення і попереджень — на зворотній від ринку "Барабашово" стороні.

 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.