Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Світлична боїться журналістів і виганяє їх зі зустрічі з виборцями

Кандидатка в нардепи Юлія Світлична провела "закриту" зустріч з виборцями за зачиненими дверима в актовому залі Панютинського вагоноремонтного заводу.

10 березня знімальну групу телеканалу "Прямий" не пустили на зустріч Юлії Світличної з виборцями в селищі Панютине (Харківська область).

Про це повідомила журналістка "Прямого" Христина Немченко, передає Інститут масової інформації.

Зустріч кандидатки в нардепи Юлії Світличної з виборцями проходила в актовому залі Панютинського вагоноремонтного заводу (поруч з Лозовою). Журналістка "Прямого" розповіла, що організатори зустрічі не пустили знімальну групу в актовий зал.

"Людей всіх запустили (в актовий зал — ред.). Ми пішли за людьми і перед нами закрили двері, сказали, що нам не можна це знімати. Жінка, яка це сказала, не представилася. Я представилася як журналіст, показувала посвідчення в надії, що вона мені теж у відповідь про себе щось скаже, але я не зрозуміла, хто вона ", — розповіла журналістка.

Судячи з відео, не пускала журналістів до зали екс-голова апарату ХОДА Вікторія Белявцева.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Очень странные выборы. Зачем Зе заигрывает со Светличной?

Пізніше біля дверей поставили охорону, щоб знімальна група вже точно не потрапила на зустріч з виборцями.

"Після цього до дверей підійшли охоронці. Ми ще у них запитували, чому нас не пускають, чи можна пройти. Вони такі міцні чоловіки просто стояли як вкопані і перешкоджали моєму оператору — своїми тілами закривали об'єктив камери. Куди я ставала, туди і вони за мною, тобто, не давали проходу, не давали знімати ", — розповіла Христина Немченко.

Журналістка викликала поліцейських, проте їх також не пустили в актову залу.

"Вони стукали в двері, їм ніхто не відкрив, почекали поліцейські ще деякий час разом з нами в надії, що хтось все-таки відкриє. Але потім мені поліцейський запропонував написати заяву", — пояснила Христина Немченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рекордный размер: в ЦИК решили, как будет выглядеть бюллетень в 179 округе Харьковской области

Про перешкоджання професійній діяльності журналістів з боку Світличної заявила партія "Європейська солідарність".

"10 березня за рахунок адмінресурсу людей зігнали з заводу, дитячих садків і шкіл в обідню перерву, і кандидатка пана Райніна почала розповідати, що це її закрита агітація! Апогеєм всього цього дійства стало те, що пані Світлична разом зі своєю командою запропонувала проголосувати за видалення із залу журналістки, яка мала законні права виконувати свої професійні обов'язки. ", —повідомили в партії.

В "Європейській солідарності" уточнили, що дії Світличної: перешкоджання діяльності журналістів, передвиборча агітація з використанням адмінресурсу — це злочини. Крім того, у журналістки силою намагалися вирвати телефон. Про це повідомила журналістка "Прямого" Христина Немченко, передає Інститут масової інформації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Агитация по правилам и без. Зеленый цвет, бабушки и Супрун как оружие

Нагадаємо, телеканал "Прямий" афілійований екс-президентом України Петром Порошенком.

Як писав KHARKIV Today, вибори на 179 окрузі відбудуться 15 березня. За 12 днів кандидат від "Слуги народу" Вікторія Алексейчук вирішила отказаться від передвиборчих перегонів. Вона знялася на користь  Светличной.

Партія Петра Порошенка також висунула свою кандидатку на ці вибори — Вікторію Пташник.  У 2014 році вона пройшла в парламент за списком від партії "Об'єднання "Самопоміч", в 2015 році її виключили з фракції цієї партії у Верховній Раді, оскільки вона підтримала проєкт децентралізації. У 2016 році вона вступила в партію "ДемАльянс", а в 2017 році вийшла з цієї партії. На парламентських виборах влітку 2019 року Пташник балотувалася в нардепи по мажоритарці в Києві, вона йшла на вибори від партії "Голос".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.