Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Суд відпустив додому трьох підозрюваних у нападі на автобус під Харковом

Один из подозреваемых Антон МокренкоФото: Telegram / Нацкорпус Харків
Два місяці вони будуть перебувати під цілодобовим домашнім арештом.

Пом'якшити підозрюваним запобіжний захід просила прокуратура.

Сьогодні, 20 листопада, в Київському районному суді Харкова переобрали запобіжний захід трьом "харківським робінгудам", підозрюваним у нападі на автобус недалеко від Люботина. З СІЗО їх відправили під цілодобовий домашній арешт до 20 січня 2021 року.

Пом'якшити запобіжний захід просила прокуратура, оскільки перекваліфікувала підозру, затриманих більше не підозрюють у замаху на вбивство. Про це KHARKIV Today повідомив прессекретар Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

"Прокурором у впровадженні прийнято рішення про перекваліфікацію дій підозрюваних на ч. 4 ст. 296 Кримінального Кодексу України (хуліганство вчинене групою із застосуванням предмета спеціально пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень). Разом з тим, факт замаху на умисне вбивство, який мав місце під час подій , що відбулися 27 серпня, продовжує розслідуватися слідчими ГУ НП в області, встановлюються конкретні окремі особи, які використовували зброю, кийки і запальні речовини, які мали намір не тільки на вчинення хуліганських дій, а й на заподіяння вбивства потерпілих", — пояснив він.

Чубенко уточнив, поки невідомо, коли іншим підозрюваним обиратимуть запобіжний захід.

Нагадаємо, увечері, 27 серпня, біля Люботина невідомі на дорозі заблокували автомобілем мікроавтобус, в якому знаходилися представники громадської організації "За життя", і змусили зупинитися. З автомобіля вибігли кілька людей і з травматичної зброї обстріляли мікроавтобус. Після цього зловмисники зникли.. Зловмисників затримали в Красноградському районі. Їх виявилося 14 осіб. Наступного дня з'явилося ще двоє підозрюваних. Всім їм був обраний запобіжний захід — тримання в СІЗО строком на два місяці без права внесення застави. Одного з затриманих звільнили, адвокати інших оскаржили рішення суду про тримання підозрюваних під вартою, але судді апеляційного суду залишили це рішення в силі. 19 жовтня запобіжний захід 15 підозрюваним продовжили на місяць, їх залишили в СІЗО.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.