Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Суд відкрив провадження за позовом харківського адвоката до Зеленського

Юрист заперечує закриття трьох українських телеканалів.

За словами правозахисника, позови від телеканалів відхилили або залишили без руху. Юрист запрошує ЗМІ вступити в справу третіми особами.

Верховний Суд України відкрив провадження за позовом юриста Чугуївської правозахисної групи Романа Лихачова, в якому він просить визнати незаконним і скасувати указ президента Володимира Зеленського про блокування телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK. Відповідна інформація розміщена на сайті "Судова влада".

Відповідачем у позові значиться Володимир Зеленський. Третьому особою — Служба безпеки України. У позові йдеться, що президент, заблокувавши канали, порушив право позивача на отримання інформації з програм, які вони транслюють.

А от інші позови, які подавали самі телеканали, відхилені або залишені без руху. Про це Роман Лихачов повідомив на своїй сторінці в Facebook і запросив ЗМІ "вступити в справу третіми особами і заявити свої вимоги".

"Це не просто суд, це битва за дотримання норм законодавства вищими чинами влади. Я знаю, що буде важко, але ми обов'язково переможемо. П.с. пам'ятайте, що іноді треба захистити закон, щоб він потім захистив тебе", — написав юрист .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У суді і на вулицях. Як харків'яни допомагають Медведчуку захищати телеканали

Судове засідання у справі № 9901/26/21 призначено на 15 березня.

Раніше KHARKIV Today писав, що 2 лютого Володимир Зеленський підписав указ, яким накладаються санкції на телеканали кума президента Росії Віктора Медведчука — "112 Україна", NewsOne і ZIK. Указ "Про рішення РНБО "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" опублікований на сайті президента.

4 лютого харківський юрист оскаржив указ президента про блокування ЗМІ. Правозахисник упевнений, що в указі, який підписав Зеленський, є "величезна кількість порушень законодавства".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.