Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Суд по Добкіну знову не відбувся через карантин

У Дзержинському районному суді Харкова в черговий раз перенесли підготовче засідання по "кооперативним схемам". Через карантин суд не відбувся в квітні, не стали слухати справу і вчора.

У Дзержинському районному суді Харкова в черговий раз перенесли підготовче засідання по "кооперативним схемам". Через карантин суд не відбувся в квітні, не стали слухати справу і вчора.

У суді не змогли зібратися обвинувачені екс-мер Харкова Михайло Добкін, колишній головний архітектор Сергій Чечельницький, заступниця Кернеса Тетяна Овіннікова, радник Кернеса Борис Баронін, Володимир Конюхов (має відношення до ЖБ-1) і засновник житлового кооперативу Андрій Кітченко. Засідання перенесли на 30 червня. Про це KHARKIV Today повідомили в Дзержинському районному суді.

"Перенесено на 30 червня. Хтось може і приходив, але в зал не виходили через карантин", — пояснили в приймальні одного з суддів по "кооперативним схемам" Олексія Шишкіна.

Вчора Михайло Добкін у своєму Instagram похвалився номерними знаками до нового байку, які закінчуються на "1". "Залізного коня" з найпотужнішим двигуном в класі і повним пакетом електроніки на базі п'ятивісьового блоку управління йому подарували на день народження. Вартість в мінімальній комплектації — від 28 тисяч доларів.

Фото: Instagram Михаила Добкина
Фото: Instagram Михайла Добкіна

Як писав KHARKIV Today, 2 квітня карантин також завадив провести підготовче засідання по "кооперативним схемам". До цього — 5 березня суд у цій справі не відбувся, тому що не прийшов екс-головний архітектор Харкова Сергій Чечельницький. За словами його адвоката Юлії Плетньової, він знаходився на стаціонарному лікуванні в Інституті проблем ендокринної патології.

Нагадаємо, в лютому судове засідання по "кооперативним схемам" також   не відбулося. У суді вирішували чи об'єднувати провадження по кооперативній схемі, проте на місці не виявилося одного учасника процесу і одного адвоката. До цього засідання не відбулося 16 грудня 2019 року. Тоді до суду не з'явилися адвокати Бароніна. 4 листопада 2019 року підготовче судове засідання не відбулося, оскільки хворів Добкін. До цього — 19 вересня 2019 року слухання справи про "кооперативні схеми" знову не відбулося, оскільки один з обвинувачених, Володимир Конюхов, не з'явився, а захисниця Сергія Чечельницького Юлія Плетньова запізнилася на півгодини.

У 2014 році прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо Михайла Добкіна за кількома статтями. За інформацією слідства, Добкін і інші підозрювані чиновники незаконно передали в приватну власність понад 70 гектарів землі на загальну суму понад 200 мільйонів гривень.

 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.