Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Суд не відпустив додому одного з підозрюваних у нападі на автобус під Харковом

Фото: Нацполиция в Харьковской области 
Продовжити запобіжний захід повинні 15 підозрюваним, поки суд виніс рішення тільки по одному з них.

15 підозрюваних у нападі на автобус з представниками організації "Патріоти за життя" провели два місяці в СІЗО. Суд повинен вирішити — відпустити їх додому або залишити під вартою.

19 жовтня вирішити питання з запобіжним заходом повинні відносно п'яти підозрюваних. Станом на 17:00 судді винесли рішення тільки по одному з них — підозрюваний залишиться в СІЗО до 27 листопада. Про це KHARKIV Today повідомила прес-секретар Київського районного суду Наталія Бардіна.

"Одному тільки обрали запобіжний захід, продовжили тримання під вартою на місяць. Слухають другого", — пояснила вона.

За інформацією керівника центрального штабу "Нацкорпусу" Максима Жоріна, в СІЗО залишили Антона Мокренка — ветерана російсько-української війни, добровольця "Азова".

В "Нацкорпусе" уточнили, що судові засідання щодо ще десяти "харківських робінгудів" родом з Дніпра призначили на 20 і 21 жовтня.

Нагадаємо, увечері, 27 серпня, біля Люботина невідомі на дорозі заблокували автомобілем мікроавтобус, в якому знаходилися представники громадської організації "За життя", і змусили зупинитися. З автомобіля вибігли кілька людей і з травматичної зброї обстріляли мікроавтобус. Після цього зловмисники зникли.

Зловмисників  затримали в Красноградському районі. Їх виявилося 14 осіб. Наступного дня з'явилися ще двоє підозрюваних. Всім їм було обрано запобіжний захід — утримання в СІЗО строком на два місяці без права внесення застави. Одного з затриманих звільнили, адвокати інших оскаржили рішення суду про тримання підозрюваних під вартою, але судді апеляційного суду залишили це рішення в силі.  

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.