Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Справу про мільйонний хабар чиновника Харківської обладміністрації передали до суду

Фото: НАБУ
Влітку Андрія Винниченка затримали під час отримання 1,3 мільйона гривень хабара.

Слідчі завершили досудове розслідування у справі про отримання хабара Андрієм Винниченком за сприяння при підключенні до електромереж. Тепер справу розглядатиме суд.

До суду направили обвинувальний акт стосовно колишнього директора департаменту капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації Андрія Винниченка, який отримав 1,3 мільйона гривень хабара. Про це повідомили в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Слідство встановило, що Винниченко, який раніше працював в управлінні паливно-енергетичного комплексу ХОДА, переконав представника однієї з фірм дати йому хабар в обмін на приєднання електроустановки цієї фірми до мережі. Хабар він обіцяв передати керівництву "Харківобленерго".

"Вартість" послуг по підключенню чиновник оцінив з розрахунку 2200 гривень за кожен з 600 кіловат потужностей. Він був затриманий "на гарячому" одразу після отримання 1,320 мільйона гривень коштів", — пояснили в САП.

Досудове розслідування закінчене. Винниченка звинувачують за ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 369 (замах на шахрайство і пропозиція неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, Андрія Винниченка затримали вночі 4 серпня 2020 року. У Харківській ОДА він почав працювати з квітня 2020 року, його призначили начальником управління паливно-енергетичного комплексу. До цього він працював в "Харківобленерго". У липні 2020 очолив департамент капітального будівництва ХОДА.

21 серпня на той момент голова Харківської ОДА Олексій Кучер звільнив Винниченка з посади директора департаменту капітального будівництва ХОДА.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.