Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Співробітника "Харківводоканалу" спіймали на торгівлі зброєю

Фото: nabludatel.net
Пенсіонер, що працює на комунальному підприємстві, пояснив, що продав пістолет, оскільки потребував грошей на операцію.

На суді чоловік повністю визнав свою провину і розкаявся.

Ленінський районний суд Харкова визнав співробітника КП "Харківводоканал" винним в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю) та засудив його до трьох років позбавлення волі з роком випробувального терміну. Про це йдеться в тексті вироку, опублікованому в Єдиному реєстрі судових рішень.

Пенсіонер, який працює маляром на комунальному підприємстві, при невідомих обставинах купив вогнепальну зброю і боєприпаси, які згодом незаконно зберігав у себе вдома. Крім того, він в січні 2020 року продав пістолет з написом "FROMMER PAT STOP CAL.7.65" і 19 патронів до нього. За зброю виручив 24 000 гривень.

Експертиза показала, що пістолет є бойовою вогнепальною зброєю — самозарядним пістолетом угорського виробництва моделі Frommer Stop калібру 7,65 мм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ймовірного спільника луцького загарбника автобуса випустили з СІЗО

Під час обшуків, які провели за місцем проживання підозрюваного, правоохоронці знайшли у гаражі 47 патронів без маркування. 

На суді обвинувачений повністю визнав свою провину і розкаявся в скоєному. Наявність зброї він пояснив своїм хобі:  пенсіонер захоплювався  розкопками, а пістолет і патрони, за словами чоловіка, він викопав у лісі. Коли йому знадобилися гроші на операцію, продав його.

З огляду на позитивну характеристику обвинуваченого і його вік, суд прийняв рішення звільнити пенсіонера від відбування покарання і дав йому випробувальний термін. При цьому він повинен періодично з'являтися в уповноважені органи для реєстрації, повідомляти про зміни місця проживання і роботи, а також не залишати межі країни без узгодження.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.