Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Скільки харківських медиків захворіли коронавірусом

коронавирус
Десятеро медпрацівників не змогли перемогти COVID-19.

Всього з початку пандемії лікування від коронавірусу в міських лікарнях Харкова пройшли більше чотирьох тисяч пацієнтів.

Для хворих там є 840 ліжок з киснем. З початку пандемії в міських медичних установах лікувалися 4064 хворих коронавірусом. Для забору біоматеріалів 23 мобільні бригади з'їздили на 46 тисяч виїздів. Про це повідомив директор департаменту охорони здоров'я Харківської міськради Юрій Сороколат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мобільні бригади навчатимуться онлайн перед вакцинацією жителів Харкова від COVID-19

"Серед захворілих в минулому році виявилося 1 113 медпрацівників, 1 870 дітей. За статистичними даними, за 2020 рік вилікувалися від коронавірусу 27 900 осіб, померло 450, зокрема 10 медпрацівників", — розповів він.

Сороколат додав, на боротьбу з пандемією з резервного фонду міського бюджету дали 76 мільйонів 200 тисяч гривень. Ще 35 мільйонів гривень місто отримало від соціально спрямованого бізнесу. За ці гроші закупили обладнання, медикаменти і засоби індивідуального захисту

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як в Харкові отримати матеріальну допомогу на лікування коронавірусу

Нагадаємо, станом на 10 лютого, в Харківській області коронавірус виявили у 79 591 чоловік. З них 1455 померли і 72 735 одужали.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.