Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Скільки грошей витратили на новорічні прикраси Харкова

Новый год и Рождество в Харькове появился план праздничных мероприятий. Фото: соцсети
Новый год и Рождество в Харькове появился план праздничных мероприятий
Ялинка, новорічні фігури і декоративне освітлення обійшлися місту в мільйони гривень.

Тільки за декоративне освітлення інженерних споруд заплатили 950 тисяч гривень.

12,5 мільйона гривень витратила Харківська міськрада на підготовку міста до новорічних та різдвяних свят. Про це повідомляє "Харківський антикорупційний центр" з посиланням на Prozorro.

Так, святкове оформлення площі Свободи, встановлення світлової ялинки на самій площі та крижані ялинки на перехресті вулиці Вернадського та Гімназійній набережній обійшлися в 4,32 мільйона гривень. Багатофункціональну конструкцію з модулів на площу Свободи придбали за 2,96 мільйона гривень, ще 1,4 мільйона гривень заплатили за її встановлення  і налаштування.

За декоративне освітлення інженерних споруд по місту заплатили 950 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У парку Горького Новий рік зустрінуть без Діда Мороза

У ХАЦ порахували, що майже три мільйони гривень витратили на закупівлі Муніципальний центр культурних ініціатив і районні відділи культури Харкова.

Наприклад, Муніципальний центр культурних ініціатив витратив 160,5 тисячі гривень на ростових ляльок. За ці гроші купили дев'ять ростових ляльок "Герої казок" (по 14,5 тисячі гривень за кожну) і одну ростову ляльку "Король Щурів" (вона обійшлася в 30 тисяч гривень), а відділ культури Київського району придбав за 50 тисяч гривень декорацію під назвою "Світлова сценічна установка діаметром 2.5 м" (її розмір 1.5 на 3.8 метра).

Нагадаємо, секретар Харківської міської ради Ігор Терехов заявив, що в Харкові більше не будуть купувати "зоряне небо" за 17 мільйонів гривень, а міську раду жителі перестануть називати "ворсоветом".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.