Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Рятувальники гасять масштабну пожежу під Харковом

На березі водойми біля ТЕЦ-5 загорівся очерет.

Загальна площа пожежі складає 450 квадратних метрів.

О 15:30 рятувальникам надійшло повідомлення про те, що в Пісочині (Харківський район) недалеко від ТЕЦ-5 горить очерет. Пожежу гасять чотири відділення рятувальників, — розповів KHARKIV Today помічник начальника Головного управління ДСНС в Харківській області Ігор Лупандін.

Пожежа сталася в двох місцях — в одному поширився на площі до 300 квадратних метрів, в іншому —  до 150 квадратних метрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні в 18 разів зросли штрафи за випалювання трави

За словами рятувальників, ТЕЦ нічого не загрожує, оскільки поруч знаходяться водойми. Ймовірною причиною загоряння називають занесення відкритого вогню.

"Навколо території ТЕЦ розміщені водойми. Є один природний, а інші технічні водойми. Вони взагалі за парканом. ТЕЦ зовсім в іншому місці. Горять торішні очерети, які ростуть в болотистій місцевості, біля берега на водоймах. У нього верхівка ворсиста, вона швидко спалахує, — пояснив Лупандін. — Горить одночасно в двох місцях. Ми називаємо занесення відкритого вогню, але поки ще не доведено. Туди просто так ви не потрапите, це ж треба у воду лізти. Якщо недопалок, багаття, хто ж там буде багаття розводити? Відразу підпалюється з декількох сторін. І вітер сильний, він роздуває миттєво і по верхівках йде. Горить сильно по верхівках, вниз не опускається, тому що там вода".

Як писав KHARKIV Today, 3 квітня в лісопарку поряд із Солоницівкою виникла пожежа. Площа загоряння склала близько гектара.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.