Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Про що говорила нова голова Харківської обладміністрації на першій сесії облради

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today 
Айна Тимчук сказала, що готова співпрацювати з усіма фракціями Харківської облради.

Голова Харківської ОДА Айна Тимчук подякувала колишньому голові Харківської облради Сергію Чернову, привітала нового голову облради Артура Товмасяна, заявила про готовність до співпраці з усіма фракціями і висловила надію на згуртованість у вирішенні всіх питань.

11 грудня проходить перша сесія Харківської обласної ради нового скликання. Голова Харківської ОДА Айна Тимчук під час сесії вдруге виступила публічно. До цього вона була присутня на представленні нового голови ГУ Нацполіціі в Харківській області Андрія Рубеля і брала слово, але захід був закритим. Було помітно, що голова ХОДА трішки хвилюється, іноді для впевненості вона читала заготовлений текст. Колишньому голові Харківської облради Айна Тимчук дякувала чомусь російською мовою, потім перейшла на українську.

Наводимо її пряму мову:

"Дуже важко після Сергія Івановича [Чернова — Ред.] щось сказати, це енциклопедія Харківської області. Велика дяка за роки, віддані області, мені особисто дуже потрібна буде ваша підтримка, ваші знання, ваш досвід і я прошу мені повністю сприяти в роботі в області.

Шановні депутати, гості, представники ЗМІ, вітаю Артура Товмасяна з обранням головою обласної ради, це дуже важливий день в його житті і сьогодні це дуже важливий день в політичному житті області, нашої з вами області. Він нам дає вектор на п'ять років найближчих і в цьому напрямку ми будемо рухатися далі.

Я сподіваюся, що всі ми разом з вами працюємо, щоб в області всі без винятку відчували реальну підтримку, нашу з вами, наших проєктів, спрямованих на поліпшення соціально-економічного, екологічного стану, інших напрямків. Я готова конструктивно працювати з новим головою, я думаю, що ми будемо разом працювати. Я готова конструктивно працювати з усіма фракціями, з усіма, незалежно від політичного спрямування. Я чекаю на всі пропозиції, я чекаю кожного депутата, кожну політичну силу. Ми будемо разом відпрацьовувати свої плани на майбутнє. Я обіцяю це, це для мене головне сьогодні.

Безумовно, моя головна позиція — в області повинна бути максимальна згуртованість всіх гілок влади, по-перше, в боротьбі з коронавірусом, це сьогодні головне, це зрозуміло всім. Друге, як наслідок епідемії, це питання соціальної підтримки людей. Це сьогодні теж головне і ми будемо, я думаю, що на першій вже сесії, вирішувати деякі питання соціальної підтримки. Я думаю, що депутати підтримають ініціативи, які будуть разом з головою обласної ради внесені на наступну вже сесію, на це сподіваюся.

Головне завдання для обласної адміністрації сьогодні — внести обласний бюджет вам для прийняття, щоб область працювала, були забезпечені всі процеси в області. Я впевнена, що разом у нас багато добрих, правильних справ, я сподіваюся на вашу підтримку, ще раз запрошую до себе для співпраці. Я думаю, що найближчі сесії покажуть нашу єдність у всіх, у всіх питаннях".

Нагадаємо, головою Харківської облради восьмого скликання став 39-річний Артур Товмасян ("Слуга Народу"). До нього цю посаду з 2008 року обіймав Сергій Чернов, цього разу він обрався депутатом Харківської облради, але не подавав свою кандидатуру на посаду голови.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.