Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Приміщення "Укроборонпрому" незаконно здавали в оренду в Харкові

Виробничі приміщення здавали фірмі з травня минулого року.

За попередньою інформацією, державі завдали майже мільйон гривень збитків незаконною орендою.

Співробітники Служби безпеки України викрили схему незаконної оренди приміщень харківського заводу, який входить до складу державного концерну "Укроборонпром". Про це повідомив начальник пресцентру управління Служби безпеки України в Харківській області Владислав Абдула.

Слідчі встановили, що посадові особи одного з харківських державних підприємств "Укроборонпрому" незаконно здавали в оренду фірмі виробничі приміщення і відкритий майданчик площею понад тисячу квадратних метрів з травня 2019 року. Ще майже 700 метрів орендували без документального оформлення.

"Згідно з чинним законодавством, договір оренди повинен був бути обов'язково узгоджений з Фондом державного майна для визначення їх реальної вартості. До державного бюджету повинно було надходити 30% від суми", — пояснили в СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після обшуків на "ХТЗ" обіцяють стежити за передачею гуртожитку місту

Вирішується питання про вручення фігурантам підозри зао ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, які спричинили тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Відзначається, що майже рік керівництво "Укроборонпрому" працює з СБУ в розслідуванні кримінальних і корупційних правопорушень.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.