Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Прем'єр-міністр вимагає прискорити питання з виплатами постраждалим в пожежах в Дворічанському районі

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Жителі Дворічанського району не можуть отримати обіцяну компенсацію майже два місяці.

Рішення про компенсації повинні винести на наступне засідання Кабінету міністрів України.

21 жовтня на засіданні Кабінету міністрів України прем'єр-міністр Денис Шмигаль вимагав прискорити роботу по виділенню компенсацій постраждалим в пожежах в Дворічанському районі (Харківська область).

"Принагідно вимагаю прискорити роботу по виділенню коштів для Харківської області, де в пожежах згоріло більше 20 будинків. Прохання — на наступне засідання Кабміну підготувати і винести це рішення, не відкладаючи", — сказав Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Набридло прокидатися в холодному сараї ": погорільці вимагають компенсації після лісових пожеж в Харківській області

Відзначимо, наступне засідання Кабінету міністрів України пройде в середу, 28 жовтня. Як повідомив прем'єр-міністр, його проведуть в режимі онлайн. Причина - коронавірус.

Нагадаємо, пожежа на околиці села Гороб'ївка (Дворічанський район) сталася 2 вересня. Жителі не встигли врятувати тварин і речі. Всього згоріло 22 будинки, 33 людини залишилися без житла. Локалізували пожежу вдень, 4 вересня, повністю ліквідували 6 вересня. Причиною пожежі називають підпал. 

Як писав KHARKIV Today, 23 вересня на засіданні Кабінету міністрів України Харківської обласної державної адміністрації доручили надати Міністерству соціальної політики розрахунки про компенсацію постраждалим в пожежах в Дворічанському районі.

9 жовтня Олексій Кучер повідомив, що всі документи для держкомісії передали до Києва, і чекають виплат приблизно по 300 тисяч гривень на домоволодіння. На той момент рішення держкомісії по них прийняте не було.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.