Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Повітряні сили ЗСУ показали схему руху Ан-26Ш і ще одного літака

Фото: KHARKIV Today/Сергей Козлов
Судячи зі схеми, літаки не заважали один одному.

Схему руху оприлюднили не як доказову базу, а "для голослівних експертів".

Командування повітряних сил Збройних сил України представило візуалізацію схеми повітряного руху на військовому аеродромі літаків Ан-26Ш (бортовий номер 76), який розбився біля Чугуєва, і Ан-26 (бортовий номер 56), що приземлився раніше. Схема опублікована на сторінці Командування повітряних сил ЗСУ в Facebook.

"При виконанні польотів "по колу" двох і більше літаків одночасно керівник польотів на аеродромі вже зі зльоту кожного наступного літака вибирає такий інтервал між ними. Він дозволяє "не заважати" екіпажам один одному і безпечно виконувати свої польотні завдання на ділянках після зльоту, при польоті до другого розвороту і при польоті до "третього", а також при виникненні ускладнених ситуацій в польоті", —сказано в повідомленні.

Також Командування повітряних сил ЗСУ запевнило, що сприяє слідству і надало всі матеріали для експертної оцінки, схему руху опублікувало не як доказ.

"Наголошуємо, ця схема не є доказовою базою, але стане корисною для голослівних "експертів", — підкреслили там.

Нагадаємо, увечері 25 вересня військово-транспортний борт Ан-26Ш впав, а потім загорівся недалеко від Чугуєва. На борту перебували 27 осіб, вижити вдалося лише одному. На місці загинули 25 людей, ще один — Віталій Вільховий помер у лікарні. Ідентифікувати тіла не вдалося. 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.