Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Поліція шукає невідомих, які нападали на автобус Шарія в Харкові

В автобусі перебувало 12 осіб, ніхто не постраждав.

Поліція встановлює особи нападників.

У поліції відкрили кримінальне провадження за фактом нападу активістів військово-патріотичної організації "Фрайкор" на автобус з прихильниками блогера Анатолія Шарія. Про це повідомляє прес-служба ГУ НП в Харківській області.

"17 червня о 23:00 до чергової частини Новобаварського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що невідомі біля вулиці Полтавський Шлях закидали камінням автобус", — йдеться в повідомленні.

На місце прибули патрульні і слідчо-оперативна група. Вони встановили, що в автобусі Mercedes Benz, який приїхав з Києва, перебували 12 осіб. Ніхто з них не постраждав в результаті інциденту.

Дані про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає до чотирьох років позбавлення волі. Зараз поліція встановлює осіб нападників.

Як повідомляв KHARKIV Today, в результаті нападу на автобус з прихильниками Шарія було розбито як мінімум два скла.

Керівник "Фрайкору" Георгій Тарасенко повідомив KHARKIV Today, що його люди дійсно причетні до нападу.

"Коли та масовка, яка їхала з Харкова, поверталася до нього, то, звичайно, небайдужі патріоти невідомі харківські не могли пропустити повз. Відреагували на їх автобус, зробили його більш вентильованим, скажімо так", — зазначив лідер організації.

На думку Тарасенка, Шарій є російським колаборантом, якого спонсорує ФСБ.

"Ця людина намагається зробити тут свій рух, якусь партію, яка проштовхує реваншистські, ватяні гасла. Вони намагаються розповідати, що проросійські ідеї можна проштовхувати на вулиці. Так ось, вулиця — це патріоти, вулиця — це націоналісти і вулиця показує і буде показувати шаріївцям по всій країні, що проросійського реваншу не буде", — заявив він.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.