Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Поліція почала фіксувати порушення виборчого законодавства: ситуація в Харківській області

Перші п'ять днів виборчої кампанії в нашому регіоні пройшли без порушень.

В цілому по країні, починаючи з 5 вересня, правоохоронці зафіксували 64 порушення законодавства про вибори.

Нацполіція не зафіксувала в Харківській області жодного порушення виборчого законодавства з моменту початку кампанії місцевих виборів 2020 року, яка стартувала 5 вересня. Про це KHARKIV Today в середу, 9 вересня, повідомила начальник відділу комунікації регіонального ГУ Нацполіціі Олена Баранник.

"У нас під час виборчої кампанії поки немає жодного порушення. Ні в Єдиному реєстрі досудових розслідувань, ні адмінпротоколів не складали. Повідомлень про порушення також немає", — зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Передвиборчу агітацію дозволили розміщувати на 10 тисячах дошок оголошень в Харкові

При цьому начальник Нацполіціі України Ігор Клименко заявив, що, починаючи з 5 вересня, в цілому по країні зафіксували 64 порушення виборчого законодавства.

"Розпочато чотири кримінальні провадження, складений один адмінпротокол. Поліція буде уважно стежити, щоб суб'єкти виборчого процесу чітко дотримувалися порядку проведення агітації. Як показала практика попередніх виборів, саме незаконна агітація становить майже три чверті всіх зафіксованих адміністративних порушень", — зазначив він.

Клименко акцентував увагу на тому, що одним з основних умов збереження прозорості виборів є недопущення підкупу виборців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кандидат в мери Харкова знявся з виборів за станом здоров'я

"Спроби реалізації "гречки" відбуваються на всіх стадіях виборчого процесу. Звертаю увагу всіх керівників: такі випадки мають жорстко припинятися, а винні особи повинні нести відповідальність. З урахуванням того, що по окремих частинах ст. 160 Кримінального кодексу передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі до семи років, це дає поліції додаткові інструменти в документуванні протиправних дій", — зазначив керівник Нацполіціі.

KHARKIV Today раніше писав про те, що харківським школярам роздали тонни політичної реклами Кернеса.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.