Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Після трагедії у Львівській області Кабмін вимагає забезпечити безперебійний кисень і електрику в лікарнях

Иллюстративное фото: ХОГА
Таке завдання поставили в Кабміні після смерті пацієнтів в Жовкві.

Після трагедії в лікарні Львівської області — коли пацієнти з коронавірусом померли через відключення електрики в реанімації — з регіонами провели нараду.

4 грудня на годині запитань до уряду у Верховній Раді прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що провів з головами обласних державних адміністрацій наради, де дав завдання забезпечити стабільну подачу електрики і кисню в лікарнях, які приймають пацієнтів з коронавірусом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пацієнтів з коронавірусом не пускають до обласної лікарні: просять почекати кілька днів

"Це урок (прим. — трагедія у Львівській області), який повинні врахувати всі наші лікарні, виконавчі та місцеві органи влади, щоб подібні речі не повторювалися. Буквально напередодні я проводив нараду з керівниками областей і регіонів і акцентував на тому, що сьогодні необхідно застосувати всі заходи для стабільного електропостачання лікарень і постачання кисню до ліжко-місць", — сказав Шмигаль.

Нагадаємо, 27 листопада в лікарні міста Жовква (Львівська область) померли двоє пацієнтів з коронавірусом віком 61 рік і 66 років, які були підключені до апаратів штучної вентиляції легенів, через відсутність електрики в реанімації. Електропостачання відключили на півтори години.

Департамент охорони здоров'я Львівської ОДА розпочав службову перевірку, поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) і ч. 2 ст. 119 (вбивство через необережність) Кримінального кодексу України.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.