Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Підсумки розслідування пожежі в харківському пансіонаті для літніх людей озвучать через два тижні

Фото: KHARKIV Today
Урядова комісія завершить роботу 19 лютого.

З 500 перевірених будинків для літніх людей в Україні до реєстру включено менше половини. Аудит триває.

Урядова комісія з розслідування причин виникнення пожежі в пансіонаті для літніх людей "Золотий час" в Харкові завершить роботу 19 лютого. Тоді ж представлять остаточні результати перевірок соціальних об'єктів і висновки роботи комісії. Про це повідомили в Харківській обласній державній адміністрації.

Перевірки соціальних закладів триватимуть до 9 лютого. До 2 лютого в Україні перевірили 1205 соціальних об'єктів — будинки для літніх людей, будинки-інтернати для осіб з інвалідністю та центри для алко- та наркозалежних.

"У десятках з них виявлено порушення в реєстраційних документах та дотриманні протипожежних норм", — пояснили в Харківській ОДА.

Із загальної кількість перевірили 538 будинків для літніх людей. 335 виявилися не включеними до реєстру постачальників соціальних послуг.

У міністерствах соціальної політики і юстиції обіцяють спростити порядок отримання соціальних послуг та правовий механізм закладів, які їх надають.

Як писав KHARKIV Today, 21 січня у приватному пансіонаті "Золотий час" сталася пожежа. Вогонь загасили через годину. У будинку виявили 15 загиблих, п'ятеро осіб постраждали. Через чотири дні помер ще один потерпілий, проте в міськраді запевняють: причина — не через пожежу. Після пожежі по всій Україні почалися перевірки будинків для літніх людей. У Харківській області перевіряють 118 закладів, серед них — 11 пансіонатів, 30 хостелів і 20 будинків для літніх людей.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.