Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Підрядника судитимуть за привласнення грошей на будівництві амбулаторії в Краснокутському районі

Фото: ГУНП
За версією слідства, виконавець робіт привласнив 464 тисячі гривень.

Санкція статті, за якою звинувачують зловмисника, передбачає від п'яти до восьми років ув'язнення з позбавленням права обіймати аналогічні посади до трьох років.

30 вересня прокуратура затвердила обвинувачувальний акт стосовно підрядника, який привласнив 464 тисячі гривень під час будівництва амбулаторії в селі Пархомівка (Краснокутський район). Про це повідомили у відділі комунікації Головного управління Нацполіціі в Харківській області.

Зловмисника звинувачують за ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

амбулатория

Слідчі встановили, що виконавець робіт одного з приватних підприємств при будівництві амбулаторії в селі Пархомівка завищив в первинних будівельних документах обсяг виконаних робіт і витрачених будівельних матеріалів. Таким чином, йому вдалося привласнити кошти з місцевого бюджету.

"Факт зловживань був повністю доведений в ході досудового розслідування, зокрема, за результатами проведених будівельно-технічної та судово-економічної експертиз", — відзначили в поліції.

амбулатория

Відзначимо, в системі державних закупівель ProZorro є кілька тендерів з будівництва амбулаторії в Пархомівці — на 299 797,20 гривні (розробка проектно-кошторисної документації, договір укладено в 2018 році), 9 184 239,60 гривні (будівництво амбулаторії, договір укладено в 2018 році) і 2 915 686,80 гривні (коригування тендера з будівництва амбулаторії, договір укладено в 2019 році).

Як писав KHARKIV Today, на будівництві амбулаторій в Харківській області вкрали мільйони під "контролем" чиновників.

Багатомільйонну корупційну схему на будівництві центрів первинної медико-санітарної допомоги викрили слідчі Служби безпеки України. За версією слідства, покривали це чиновники Харківської облдержадміністрації і влада на місцях. При будівництві тільки двох медичних центрів розтратили понад мільйон гривень.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.