Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Під час боротьби з вірусом парк Горького вирішив купити новорічні гірлянди на 3 мільйони гривень

Фото: KHARKIV Today
167 гірлянд обійдуться місту в 3,41 мільйона гривень.

Тендери на 167 гірлянд і світлодіодних конструкцій, які встановлять взимку, парк оголосив в квітні. Крім звичних сніжинок і годинників куплять не зовсім зимові фігури футболістів і спортивні написи.

Центральний парк культури і відпочинку імені Горького хоче придбати комплектуючі до зовнішньої системи освітлення, а саме 98 гірлянд за 2,290 мільйона гривень і 69 — за 1,120 мільйона гривень. Відповідні тендери опубліковані на сайті державних закупівель ProZorro.

Всі гірлянди фірма-підрядник повинна поставити до кінця грудня 2020 року. Відповідно до першого тендеру, в парк придбають 98 гірлянд десяти видів: світлодіодні LED-конструкції "Грайлива ялинка", "Святковий офіцер", "Сніжна куля", "Французька арка", "По дорозі в сніжне королівство", "Гігантський ліс", декорації "Велика новорічна куля", "Новорічна гірлянда", фігури "Футболісти" і об'ємні світлові літери "SportBallBar" і "SportService" ( "об'ємні літери").

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бенкет під час чуми. Чому Кернес витрачає мільйони на розваги?

Гірлянди "Грайлива ялинка" і "Святковий офіцер" встановлять на ліхтарні стовпи. "Ялинок" розміром 2,2x2 метри замовлять 28 штук. "Святкового офіцера" у вигляді білого ліхтаря-ковпака розмістять на хвойній гірлянді зі стаціонарним кріпленням. Розмір одного такого "офіцера" складе 1,2 метра. Всього планують замовити п'ять гірлянд.

Шість декорацій "Велика новорічна куля" розміром від півметра до метра замовили у сріблястому і золотому кольорах. Алюмінієву конструкцію "Сніжна куля" підсвітять світлодіодами. Таких буде в парку 11 штук.

Ще 25 декорацій "Новорічна гірлянда" замовили в теплих і холодних кольорах. Ця конструкція буде являти собою оберемок зі штучної хвої з LED-гірляндою розміром 3x4 метри.

У парку встановлять і сім "Французьких арок" з алюмінієвого каркаса з теплими білими світлодіодами. Розмір кожної складе 4x3,2x0,4 метра. Під назвою гірлянди "По дорозі в сніжне королівство" в парку окреслили сніжинку, яка теж буде зроблена із алюмінієвого каркаса і з використанням теплих білих світлодіодів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навіщо Кернес заплутав Ярославського

"Гігантський ліс" — це сім дерев'яних п'ятиметрових каркасів, які прикрасять гірляндами в формі ялинок. Також в парку встановлять п'ять фігур "Футболістів" і дві інсталяції "Об'ємні літери", що не мають відношення до новорічних свят. Футболісти з м'ячем будуть складатися з композиту  —багатокомпонентного матеріалу, куди входить пластична основа, армовані наповнювачі, які відрізняються високою міцністю і жорсткістю. Літери чорного кольору монтують на металеву основу. Всі фігури підсвітять світлодіодами.

Згідно з другим тендером, парк купить 68 гірлянд дев'яти видів: світлодіодні LED-конструкції "Новорічний ліхтар", "Романтичний вензель", "Фонтан" і "Новорічний годинник", світлодіодну гірлянду-штору трьох видів, гірлянду-сталактит і звичайну гірлянду.

Найбільше парк замовив "Сімейних вензелів" — 24 штуки. Кожна фігура представлятиме візерунок розміром 1,2 метра із ланцюговою і хвойної гірляндами, які обвивають ліхтарний стовп. На половину менше, 13 штук, встановлять на стовпах "Новорічних ліхтарів" розміром 2,4 метра кожен.

Новорічну конструкцію "Фонтан" розміром 3,4 метра зроблять із алюмінієвого каркаса в формі самого фонтану з чашами, "стікати" з якого будуть замість води холодні білі гірлянди з ефектом водоспаду. Також із алюмінієвого каркаса зберуть конструкцію "Новорічний годинник" з шапкою Санта Клауса і мішурою в кількості однієї штуки, розмір якої складе 2,3x2,6x0,6 метра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маска, як у мера: де знайти респіратор в Харкові

Гірлянди-штори парк замовляє з 360 і 800 теплими білими світлодіодами, їх куплять 13 штук. Ще дев'ять гірлянд-сталактитів будуть холодних білих кольорів по 180 світлодіодів і вісім звичайних гірлянд з 200-ма теплими білими світлодіодами.

Аукціони з двох тендерів заплановані на 21 квітня. Поставити гірлянди фірма-переможець повинна до 31 грудня 2020 року.

Як писав KHARKIV Today, "Кремлівську стіну" в парку Горького зроблять інклюзивною майже за 10 мільйонів гривень. Як буде виглядати новий інклюзивний дитячий майданчик, залишається загадкою: у тендерній документації парк перерахував демонтажні і монтажні роботи без вказівки складових майданчика.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.