Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Пасажирів в харківському аеропорту стало менше на 70%

Це пов'язано з пандемією коронавірусу.

У листопаді минулого року аеропортом скористалися 115,2 тисячі пасажирів, в цьому 79 100 чоловік.

У листопаді 2020 року пасажиропотік харківського аеропорту склав 36,1 тисячі осіб. Це на 69% менше, ніж в минулому році. За одинадцять місяців 2020 року пасажиропотік зменшився на 49%. Про це повідомили в аеропорту "Харків".

Якщо в листопаді минулого року показник міжнародного пасажиропотоку становив 95,4%, то в цьому — 30,9%. Тобто знизився на 68%. Внутрішній пасажиропотік в листопаді нинішнього року 5,2%, тоді як в цьому ж місяці 2019 року перебував на рівні 19,8% (різниця —74%). В аеропорту пов'язують погіршення пасажиропотоку з пандемією коронавірусу.

"Через зростання захворюваності COVID-19 і обмеження в'їзду до деяких країн цей показник (прим. — пасажиропотоку) досяг тільки 31% від торішнього", — відзначили в аеропорту "Харків".

Найпопулярнішими напрямками серед пасажирів харківського аеропорту стали Стамбул (Туреччина), Шарм-ель-Шейх (Єгипет), Київ (Україна), Вроцлав (Польща) і Анталія (Туреччина).

У цьому листопаді з аеропорту вилетіло 112 літаків за кордон, це на 66% менше, ніж в минулому році. Кількість внутрішніх вильотів склала 137, це на 8% менше торішнього показника. Кількість загальних вильотів знизилася на 49%.

Як повідомили в аеропорту, перевізник Wizz Air відновить перельоти до шести європейських міст з другої половини грудня. Так, 17 грудня відкриються рейси до Кракова, 18-го — до Відня, Берліна, Дортмунда і Гданська, 20-го — до Вроцлава.

Як писав KHARKIV Today, з 8 по 25 січня в Україні введуть локдаун, однак транспорт не закриють. Всі внутрішні і міжнародні рейси з харківського аеропорту будуть виконуватися за розкладом. Однак кафе і ресторани в аеропорту не прийматимуть відвідувачів, їжу можна замовити на винос.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.