Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Партія подає до суду. Її кандидатів не зареєстрували в Харківському міськвиборчкомі

 Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today 
"Сила і честь" планує оскаржити рішення міської виборчої комісії.

У Харківській міській виборчій комісії відмовили партії в реєстрації на вибори до міськради. "Сила і честь" не згодна з таким рішенням.

Представники партії готують позов до Окружного адміністративного суду, зараз питанням займаються юристи. Про це KHARKIV Today повідомив голова правління Харківської обласної організації "Сила і честь" Володимир Запорізький.

"Дуже важко зрозуміти причини, тому що вони якісь надумані. Я не знаю, звідки вони взяли такі дурниці, що якісь три хвилини [запізнення — ред.]. У мене є документ з їх підписом, що документи у мене взяли 24 вересня ", — пояснив він.

За словами Запорізького, 11 членів міської виборчої комісії були проти реєстрації кандидатів від партії "Сила і Честь" до Харківської міськради, вони подали список із 36 осіб.

"Ми прийшли до 24:00. Звичайно, ми ж знаємо закони, все було як належить. Прийняли як годиться, у мене є відмітка і дата стоїть, і підпис стоїть, що за описом все як годиться, все як треба було. Тому мені дуже дивно, я не можу зрозуміти, на якій підставі вони взяли і відмовили. Ми подавали не тільки до міськради, подавали в інші міські і районні ради ", — пояснив голова правління Харківської обласної організації партії.

Коли представники партії понесуть документи до суду, поки не відомо.

Партію "Сила і честь" очолює Ігор Смешко, який в 2019 році балотувався в президенти України.

Нагадаємо, Харківська міська виборча комісія зареєструвала 16 партій, які подали списки кандидатів до Харківської міськради, а також 15 кандидатів на посаду міського голови

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.