Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Парк Горького купив трави для газонів на мільйон гривень

5000 квадратних метрів газону обійдуться парку в 996 750 гривень.

Парк застелити рулонами з пасовищного райграсу, повзучої червоної вівсяниці і тонконога.

Центральний парк культури і відпочинку імені Горького уклав договір на покупку рулонного газону за 996 750 гривень. У вартість включена підготовка грунту і послуги з укладання газону. Привезти і висадити газон повинні до 31 липня 2020 року. Це стало відомо з тендеру, опублікованого на сайті державних закупівель ProZorro.

Спочатку парк готовий був віддати за газон 1 000 000 гривень. У відкритих торгах брали участь дві фірми — "Оіл Інвестмент" і "Фін Платинум Компані", які запропонували свій товар за 996 750 гривень і 998 000 гривень відповідно. Переможцем стала перша, чия пропозиція виявилася на 1250 гривень дешевше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Харківзеленбуд" купив рулонний газон майже за 2 мільйони гривень

Всього парк замовив 5000 квадратних метрів газону. Рулонний газон буде складатися із трави з кореневою системою і грунтом, повинен бути готовим до настилання на попередньо підготовлену ділянку. Рулон слід засіяти якісним насінням пасовищного райграсу (30%), повзучої червоної вівсяниці (30%) і тонконога (40%). До суміші насіння у парку такі вимоги: однорідність сходів, швидке утворення міцної дернини, висока посухо- і морозостійкість, колір листової пластини — від насичено темно-зеленого до смарагдового і підвищена стійкість до хвороб і шкідників.

Фірма-підрядник поставить парку газон "віком" не менше трьох років, товщиною дернини від 2,5 до 3 сантиметрів і висотою від 3 до 5 сантиметрів.

"Газон повинен бути щільним з відсутністю залисин і бур'янів, мати природний зелений колір, він не повинен рватися і розсипатися, також у розгалуженій кореневій системі має бути багато білих корінців. Рулонний газон повинен бути районований до місцевих кліматичних умов Харкова", — сказано в документації .

Перед укладанням газону працівники оглянуть ділянку на наявність пнів і старих коренів дерев. Якщо такі є — видалять їх. Потім приберуть бур'яни і розпушать землю мотоблоками, ущільнять, підживлять і рясно зволожать. Після цього будуть розгортати рулонний газон і знову поливати, щоб він "прижився". Фірма, яка уклала договір, дає гарантійний термін 12 місяців. Якщо газон втратить свій вигляд або пожовтіє за два тижні, то постачальнику доведеться його замінити.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.